Το σουβλάκι ως έδεσμα, βρίσκεται πια σε ένα κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας. Από τη μία έχουμε μια στροφή στο παρελθόν, στα μικρά μεγέθη που σου βάζουν μέσα κρέας, ντομάτα, κρεμμύδι, άντε στο τσακίρ κέφι και μια καυτερή σάλτσα. Από την άλλη, υπάρχουν new age μαγαζιά που αντιλαμβάνονται πως μέσα σε μια τέτοια υπερπληθώρα επιλογών, πρέπει να ποντάρεις στο μέγεθος για να ξεχωρίσεις.

Στην Ελλάδα, είναι γνωστό πως τα μεγαλύτερα τυλιχτά θα τα βρεις στη Θεσσαλονίκη και γενικά βόρεια, μα και στην Κρήτη που κερδίζει στα σημεία τους Θεσσαλονικείς. Είχαμε βρει και στην Αθήνα ένα θηρίο. Συνέβη όμως κάτι αναπάντεχο καθώς χαζεύαμε στο Instagram, διότι πέσαμε πάνω σε ένα προφίλ ενός καταστήματος που εδρεύει στο Λονδίνο, το οποίο φτιάχνει σουβλάκι που μάλλον κερδίζει στα σημεία οποιοδήποτε εγχώριο ως προς το μέγεθος.

Το συγκεκριμένο κατάστασημα έγινε viral χάρη στο τεράστιο τυλιχτό του μέσα από βίντεο στο TikTok, το μέγεθός του έχει προσελκύσει μπόλικο κόσμο και καταφέρνει αυτό που έχουμε δει με την πίτσα στην Ιταλία και με αρκετά φαγητά που είναι trademark λαών. Ποιο είναι αυτό; Να τα βρίσκει κανείς καλύτερα σε μέρη εκτός της χώρας από όπου προέρχονται. Για παράδειγμα, καταπληκτική πίτσα θα φας από Ιταλούς σε άλλες χώρες εκτός Ιταλίας.

Στο σουβλάκι, βλέπουμε πως στο Λονδίνο σε επίπεδο όγκου, ποσότητας και μεγέθους πίτας ανεβάζουν το επίπεδο.

Δεν θέλουμε να ξέρουμε όμως την τιμή, διότι το κανονικό τυλιχτό ήταν πάντα πιο ακριβό στην αγγλική πρωτεύουσα από εδώ, σε επίπεδο ως και διπλάσιο, οπότε ας μην ξέρουμε καλύτερα πόσο κοστίζει αυτό το σουβλάκι που για να το τυλίξουν, χρειάζεται να υπάρχει δίπλα κι ένα δεύτερο άτομο και να λειτουργεί όπως ο βοηθός στο γυμναστήριο που στέκεται από πάνω σου όταν σηκώνεις τη μπάρα για να στην κρατήσει αν δε μπορείς άλλο. Έτσι και με το σουβλάκι αυτό. Και για να το φας δηλαδή μόνος σου, είναι ένα challenge.

Μπορείς να δεις πάντως εδώ τι παίζει και πού βρίσκεται και αν είσαι στο Λονδίνο, να το επισκεφθείς.