Όλοι έχουμε κάπου στο πίσω μέρος της μνήμης μας εκείνα τα καλοκαίρια που τα μετρούσαμε με παγωτά… Γιατί καλοκαίρι σήμαινε παγωτό και μπάνιο.

Και μπορεί τα παγωτά τα συσκευασμένα να ήταν εύκολα στο μέτρημα, όμως τα αληθινά παγωτά τα έτρωγες ή από τα χέρια της μαμάς ή σε συγκεκριμένα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, περιχυμένα με σιρόπια και σαντιγί και πασπαλισμένα με μπισκότο.

Εκείνες οι εποχές ανήκουν στο παρελθόν καθώς η Τέχνη του Παγωτού έχει εξελιχθεί, με νέες τεχνικές, αλλά πολύ υψηλή ποιότητα υλικών και νέες γεύσεις που κυριολεκτικά δεν σου είχε περάσει από το μυαλό ότι μπορούν να γίνουν παγωτό. Επίσης το παγωτό δεν τρώγεται μόνο τα καλοκαίρια, αλλά όλες τις εποχές του χρόνου…

5 μέρη για να φας το παγωτό σου στην Αθήνα

Ξεχωρίσαμε πέντε μέρη στην Αθήνα όπου θα απολαύσεις υπέροχο παγωτό και θα γλείφεις και το μπολάκι ή δεν θα σου φτάσει μόνο ένα…

Planet Foods

Το Planet Foods στο Μοναστηράκι μπορεί να περηφανεύεται ότι κάνει καλό και στον πλανήτη, καθώς είναι το πρώτο παγωτό, το οποίο είναι και 100% plant based και με αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα (CO2).

Ένας φρέσκος, μοντέρνος και μίνιμαλ χώρος που αμέσως το μάτι σου κολλάει στη βιτρίνα με τις γεύσεις. Τα υλικά είναι επιλεγμένα με προσοχή όπως το φυστίκι που προέρχεται από τις αυθεντικές καλλιέργειες φυστικιού στο Ιράν.

Μπορείτε να δοκιμάσετε παγωτά από μία μεγάλη ποικιλία όπως Bueno, but better, Nutella με 100% πάστα φουντουκιού, χωρίς φοινικέλαιο, Ferrero, Triple Chocolate Brownie με βάση ρόφημα ελληνικής βρώμης και το γευστικότατο Φουλ της Φράουλας, με πουρέ φράουλας, μια διαφορετική εκδοχή της Pavlova.

L’Arte del Gelato

5 μέρη για να φας το παγωτό σου στην Αθήνα

Με τέσσερα καταστήματα στην Ηλιούπολη, τη Γλυφάδα, στου Ψυρρή και στην Ίο, ε δεν μπορεί κάπου θα το συναντήσετε και κατευθείαν θα «γοητευτείτε» από τις γεύσεις που προσφέρει: Σοκολάτα Othello με κομμάτια από χειροποίητα cookies και σάλτσα σπιτικής αλατισμένης καραμέλας, Σοκολάτα με κεράσια αμαρένα, Σοκολάτα – κανέλα, Σοκολάτα – κάστανο, ενώ τους ίδιους συνδυασμούς θα βρείτε και με κρέμα.

Το βιβλίο συνταγών του L’Arte del Gelato περιέχει απίθανους συνδυασμούς γλυκών απολαύσεων, όπως Αμύγδαλο με μανταρίνι, Αχλάδι με κάστανο, Ζαμπαγιόνε που εδώ φτιάχνεται και με σοκολάτα αλλά και με πορτοκάλι και δροσερό σορμπέ Πεπόνι με ροζ πιπέρι και τριαντάφυλλο.

Σίγουρα σας δίνει μία ευκαιρία με τόσες γεύσεις και συνθέσεις για να απολαύσετε ένα gelato που θα σας ξετρελάνει.

Epik

Το λέει και το όνομα, είναι επικό και θα το βρείτε στην Δορυλαίου στην πλατεία Μαβίλη, μία μικρή τζελατερία που είναι ο παράδεισος του παγωτού.

Γεύσεις κλασικές αλλά και πρωτότυπες θα σας πάρουν το μυαλό και σίγουρα δεν θα φάτε μόνο ένα παγωτό καθώς συνεχώς θα ανακαλύπτεται κάτι νέο που θα θελήσετε να γευτείτε.

Αρωματικό Τριαντάφυλλο-λουκούμι που φτιάχνεται με συριανά λουκούμια Συκουτρής, γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο κι ένα ίχνος ινδικής καρύδας, Σύκο-κατίκι με γλυκό κουταλιού αγριόσυκο που έρχεται από την Ικαρία και αναμειγνύεται με κατίκι Δομοκού, Αμυγδαλωτό που περιέχει ανθόνερο, αλλά και sugar free γεύσεις που δεν υπολείπονται γευστικά σε απόλαυση, όπως το Καλτσούνι Άνδρου. 

Είναι ευκαιρία να δοκιμάσετε και τα κυπελλάκια τους: «Honeycomb» με παγωτό γιαούρτι, μέλι Πηλίου και κηρήθρα για topping, Λουκουμάς Καϊμάκι με μικρούς και διπλοτηγανισμένους σαλονικιώτικους τραγανούς και ζουμερούς μέσα λουκουμάδες, παγωτό καϊμάκι, τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και τη δική τους φρέσκια σαντιγί, το παλιακό Chicago, δηλαδή παγωτό σοκολάτα με σος σοκολάτα, καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ, σιρόπι βύσσινο και σαντιγί.

Django

Το Django στη Βεΐκου 15 στο Κουκάκι η απόλαυση δεν έχει όρια… Ήθρε από τη Σύρο και έχει κατακτήσει την Αθήνα με γεύσεις όπως gianduja ψητού αμυγδάλου, φιστίκι Αιγίνης, σοκολάτα με τσίλι, καπνιστό φουντούκι, σορμπέ σύκο που διατίθεται μόνο τον Αύγουστο (να και τα καλά να βρίσκεσαι τον Αύγουστο στην Αθήνα), αλλά και εκπληκτικά σορμπέ που είναι όλα vegan, όπως το εκρηκτικό λεμόνι.

Αν λοιπόν βρεθείτε στο Κουκάκι είναι μία καλή ευκαιρία να επισκεφθείτε το Django και να δοκιμάσετε τα ξεχωριστά φρέσκα παγωτά του, ανάμεσα σε δεκαέξι γεύσεις που διαθέτει καθημερινά, οχτώ σορμπέ και οχτώ gelato, με φρούτα από τη βιοκαλλιεργήτρια Δήμητρα Τσακίρη και βιολογικό γάλα από το οικολογικό αγρόκτημα Λιβαδερού.

72Η Bakery

Το 72Η Bakery στη Μητροπόλεως 27 & Πατρώου 9-11 είναι το νέο soft παγωτό της πόλης, ένα παγωτό μηχανής που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει τόσο γευστικό. (Αν και το παγωτό μηχανής έχους τους δικούς του σταθερούς θαυμαστές).

Θα το βρείτε σε πολλές γεύσεις και όχι μόνο στο κλασικό κρέμα σοκολάτα, όπως cardamom bun, εσπρέσο, προζυμένιο τσουρέκι και μάνγκο, ενώ μπορείτε να κάνετε και συνδυασμούς γεύσεων.

Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το παράθυρο του 72Η Bakery ή να καθίσετε και να τα απολαύσετε στο 72Η Eatery.