Πώς φαντάζεσαι τα σαββατοκύριακά σου; Φαντάζεσαι να φωνάζεις φίλους στο σπίτι σου, να ψήνετε καμιά μπριζόλα στη γκριλιέρα, να πίνετε, να γελάτε και να περνάτε όμορφα. Γιατί όμως να ταλαιπωριέσαι και να μην πηγαίνετε σε κάποιο μαγαζί που σας τα έχει όλα έτοιμα και σε μια cosy ατμόσφαιρα; Αυτό θα το βρεις σε όποια περιοχή στην Αθήνα κι αν είσαι, εδώ όμως απευθυνόμαστε στους νότιους.
Γενικά, για μπριζόλες σε αυτό το σάιτ σου έχουμε γράψει πολλά, σου έχουμε χαρτογραφήσει σχεδόν την Αττική, και έχεις 7-8 μέρη σε διάφορα σημεία του νομού για να πας και να φας καλά με την παρέα σου. Μέχρι κι εκτός Αττικής σου έχουμε γράψει.
Υπάρχει όμως πάντα χώρος για κάτι νέο και αυτό το νέο το ανακαλύψαμε τυχαία στην Αργυρούπολη. Είναι μια περιοχή που, μαζί με το Περιστέρι, βλέπουμε διαρκώς νέα μαγαζιά και μαγαζιά που ξέρουν πως η ικανοποίηση περνάει από το στομάχι.
Μπριζόλα ζουμερή και καλοψημένη
Το Medouli Chop House άνοιξε πέρσι το καλοκαίρι και συζητιέται από όσους έχουν πάει, το προτείνουν σε φίλους και κάπως έτσι έγινε και με μένα, αφού ένας φίλος περνούσε απ’ έξω, το είδε, είδε τα πιάτα που έφταναν στα τραπέζια και με πήρε τηλέφωνο να πάμε. Και πήγαμε. Και φάγαμε μπριζόλα και δεν μείναμε μόνο σε μία. Μπριζόλα και φορά.
Θέλοντας πρώτα να πω ένα μπράβο σε αυτόν που σκέφτηκε πρώτος να σερβίρει τις μπριζόλες σε ξύλο κοπής, έχω να πω πως στο Μεδούλι δεν χρειάστηκε να φτάσω μέχρι το μεδούλι, γιατί είχα χορτάσει μια χαρτά με το κρέας της μπριζόλας, που ήρθε ψημένη όπως την ζητήσαμε, παρέα με πατάτες φούρνου και μια ωραία σος.
Στην 2η φορά που πήγαμε, αφήσαμε τις μπριζόλες στην άκρη και δοκιμάσαμε το σουβλάκι κοτόπουλο και τα μπουτάκια κοτόπουλου με την υπέροχη κρούστα στην πέτσα και την honey mustard σος που φτιάχνουν στο μαγαζί. Και απολαύσαμε εξίσου.
Σε αυτά που μου άρεσαν στο μαγαζί, είναι ο τρόπος σερβιρίσματος στα ορεκτικά τους και τα σερβίτσια που έχουν επιλέξει, δίνοντας κάτι το ρουστίκ και ανεπιτήδευτο. Υπάρχει μια καλή αισθητική στο μαγαζί και αυτή φαίνεται, τελικά, και στην μπριζόλα τους.