Εδώ στο Intronews, σου έχουμε γράψει πολλάκις για μπριζόλες, αλλά έχουμε μείνει αποκλειστικά στην Αθήνα. Δεν έχουμε πολλές γνώσεις για το τι συμβαίνει έξω από την πρωτεύουσα. Όταν όμως η μοίρα μάς τα φέρνει έτσι, ώστε να βρεθεί μπροστά μας μια μπριζόλα σε κάποιο άλλο μέρος, σε ένα νησί εν προκειμένω, τότε δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να γράψουμε γι’ αυτή. Πάντοτε, εφόσον μας έχει ικανοποιήσει. Και τούτη εδώ, ξεπέρασε την έννοια του ρήματος «ικανοποιώ».

Σου είχαμε πει πριν μερικές μέρες για τη Ρόδο και τα μαγαζιά της που πήγαμε, φάγαμε και μας εντυπωσίασαν. Οπότε, εδώ θα δώσουμε χώρο σε ένα από αυτά, το Baia Seaside, ένα μαγαζί που το όνομά του δε σε προδιαθέτει πως θα φας τόσο καλά κρέατα και θα βρεις αυτό το μενού που θα σου αναλύσουμε παρακάτω.

Seaside ακούς, άρα κάποιο παραλιακό beach bar-restaurant που θα έχει κανένα κλαμπ σάντουιτς και καμία σαλάτα Caesar’s, άντε στο τσακίρ κέφι 2-3 πίτσες και 2-3 πιάτα με ζυμαρικά, συν κανένα μπέργκερ. Στο Baia είναι κάτι πολύ μακρινό από αυτό. Και σίγουρα σε εκπλήσσει ευχάριστα που θα βρεις τέτοια μπριζόλα.

Στην παραλία της Ρόδου, στη Χώρα, δίπλα στο Ενυδρείο, εκεί όπου είναι το ΝΟΡ, αν προχωρήσεις λίγο πιο κάτω, 3 μαγαζιά για την ακρίβεια, θα βρεις το Baia, όπου μπορείς να κάτσεις για ηλιοθεραπεία και μπάνιο στα sunbeds που διαθέτει, να πάρεις το σνακ σου και το ποτό σου, αλλά μόλις μπει απόγευμα, σου συστήνω να πας να κάτσεις στο εστιατόριο πίσω και να παραγγείλεις κάποια από αυτά που θα σου αναφέρω.

Ξεκινάω με τα ορεκτικά, στα οποία θα βρεις τσιπς μελιτζάνας με κρέμα γιαούρτι-ανθότυρο και emulsion βασιλικού, ένα από τα ωραιότερα χούμους που έχεις φάει, ένα σαγανάκι γαρίδας με πούδρα φέτας, ένα άρτιο μοσχαρίσιο καρπάτσιο και μια υπέροχη σπανακόπιτα.

μπριζόλα

Μετά πάμε στα ζυμαρικά του, την γαριδομακαρονάδα και την αστακομακαρονάδα, τα paccheri με τα μανιτάρια και την καρμπονάρα με λιγκουίνι που είναι ιδανική.

Ακολουθούν τα ψαρικά και θαλασσινά, όπου τα must είναι το μυλοκόπι με ρεβυθάδα και το λαβράκι με χόρτα, κολοκύθι και ταραμοσαλάτα.

Η πιο εντυπωσιακή tomahawk μπριζόλα στα Δωδεκάνησα - Πού θα την βρεις, τι άλλο ωραίο θα φας

Η Νο1 μπριζόλα στο νησί

Και πάμε και στους πρωταγωνιστές, στα κρέατα. Αρνίδια παϊδάκια γαλλικής κοπής, χοιρινή σταβλίσια μπριζόλα, Rib Eye Black Angus, Beef Tenderloin και, η βασίλισσα, η tomahawk μπριζόλα από αυστραλιανό κρέας που, μαζί με τα αμερικάνικα και τα αργεντίνικα είναι στο top-3 παγκοσμίως.

Η πιο εντυπωσιακή tomahawk μπριζόλα στα Δωδεκάνησα - Πού θα την βρεις, τι άλλο ωραίο θα φας

Για επιδόρπιο, έχει 4 γλυκά, γαλακτομπούρεκο, πάβλοβα, τιραμισού και παρφέ πραλίνας, δοκίμασα το πρώτο και το τρίτο, σε προτρέπω να βάλεις σε προτεραιότητα το γαλακτομπούρεκο για τον ελάχιστο κενό χώρο που έχει αφήσει η μπριζόλα στο στομάχι σου.

Να μην ξεχάσω επίσης να σου αναφέρω ότι έχει μεγάλη ποικιλία σε σούσι που μπορείς να πάρεις είτε στο sunbed είτε στο τραπέζι, που με εντυπωσίασε το σερβίρισμά της, το στήσιμο.

Να απονείμουμε και τα εύσημα στον σεφ Μιχάλη Χαραλάμπους και την ομάδα του, τον σου-σεφ Μάρκο Κουλουμπρή και τους υπόλοιπους στην κουζίνα.

Δε νομίζω πως χρειάζεται να σου πω κάτι άλλο. Ξεκίνα με τη μπριζόλα, βάλε γύρω γύρω τα υπόλοιπα και μόνο κερδισμένος θα είσαι.

Μέσα σε όλα, θα δεις και πολύ ωραίο κόσμο στο Baia, αρκετή νεολαία, θα χορτάσει το μάτι σου πριν χορτάσει το στομάχι σου.

Το μαγαζί συνίσταται και για βράδυ, ειδικά τις Παρασκευές όπου τραγουδάει μια υπέροχη performer-τραγουδίστρια, η Εμμανουέλα, με πολύ καλές μουσικές επιλογές και, παρόλο που έχει τραπέζια και είσαι καθιστός, δεν θα έχεις άλλη επιλογή από το να σηκωθείς και να χορέψεις και να το ζήσεις. Για ξεκίνημα βραδιάς το Baia είναι τοπ επιλογή στο νησί.

Αν λοιπόν είσαι στη Ρόδο αυτές τις μέρες, τότε μην το σκεφτείς καθόλου. Πας το μεσημεράκι, κάθεσαι μέχρι το απόγευμα, παίρνεις το γεύμα σου, γυρίζεις στο σπίτι σου ή στο δωμάτιο που μένεις, πλένεσαι, ντύνεσαι και επιστρέφεις για κοκτέιλ και μουσικές.