Θα εμπιστευόσουν την πείνα σου σε μια καντίνα με όνομα «Ο Δάσκαλος της Καλλάς» ;

Ήταν 01.30 το βράδυ όταν η παρέα αποφάσισε να μου κάνει μια μεγάλη έκπληξη έπειτα από μια μίνι περιοδεία στα νέα στέκια του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Περίμενα να πάμε για ζεστή μπουγάτσα κρέμα με Nutella ή πεϊνιρλί από του Γιάννη, αλλά ήταν ακόμη νωρίς.

«Ξέρεις τον Δάσκαλο της Κάλλας» με ρώτησαν, «τον βρίσκουμε εύκολα» απάντησα πιάνοντας το κινητό για να γκουγκλάρω. Αφού γέλασαν μου εξήγησαν πως σε 10 λεπτά θα τον γνωρίσω από κοντά.
Όπως και συνέβη. Το αυτοκίνητο πάρκαρε στην περιοχή της «Μαρτίου» και τότε είδα το γκρι Kimbo με την επιγραφή. Ενθουσιάστηκα από τη minimal επιλογή και πλησίασα να δω το μενού. Η παρέα μου είπε πως πρέπει να δοκιμάσω το cheese burger, πρόταση που με έκανε έξαλλο, αφού στις καντίνες τρως μόνο hot dog ή πανσέτες. Το ξερό «καλά» που μου απάντησαν και το γεγονός πως γελούσαν συνωμοτικά με έβαλε σε υποψίες.

Παρήγγειλα το cheese burger και «μια πανσέτα, για ξεκίνημα». Ήταν τόσο καλή η πανσέτα -με τις μη προτηγανισμένες πατάτες να μοιάζουν σαν να βγήκαν από το τηγάνι της μαμάς μου και τα ολόφρεσκα υλικά μέσα, που ήθελα να παραγγείλω και δεύτερη. Αυτό που με σταμάτησε ήταν το τεράστιο χάρτινο κουτί, στο οποίο μέσα βρήκα το αναλόγων διαστάσεων -δεν συμβαίνει πάντα, cheeseburger. Με τις πατάτες στις άκρες δεν ασχολήθηκα και πολύ γιατί στην πρώτη μπουκιά συνειδητοποίησα πως είχα χρόνια να φάω ένα τόσο ζουμερό μπιφτέκι. Προσπαθούσα αποτυχημένα για ώρα να θυμηθώ ένα καλύτερο burger μέχρι που έφτασα στα μισά… Τότε ήταν που συνειδητοποίησα δύο αντιφατικά πράγματα: Είχα φουλάρει, μεν, δεν ήθελα να σταματήσω να τρώω, δε.

«Ο Δάσκαλος της Κάλλας» καντίνα «βρώμικο» Θεσσαλονίκη

Το μενού, πέρα από τα κλασικά, μοιάζει βγαλμένο από κατάστημα ντέλι:
• Βουβαλίσιο λουκάνικο (από Ελληνικά Βουβάλια Κερκίνης)
• Βουβαλίσιο κεμπάπ (από Ελληνικά Βουβάλια Κερκίνης)
• Μαύρος Χοίρος (από αυτόχθονη Ελληνική Φυλή)
• Κοτομπουκιές Χειροποίητες (Από Ελληνικά Κοτόπουλα Χαλάστρας)

«Ο Δάσκαλος της Κάλλας» καντίνα «βρώμικο» Θεσσαλονίκη

Το βουβαλίσιο λουκάνικο και το βουβαλίσιο κεμπάπ προσφέρουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία γεύσης, που συστήνεται ανεπιφύλακτα, ενώ οι φίλοι Vegeterians μπορούν να δοκιμάσουν το Μπιφτέκι Λαχανικών και το Beyond Burger.

«Ο Δάσκαλος της Κάλλας» καντίνα «βρώμικο» Θεσσαλονίκη

Αυτή είναι η δεύτερη γενιά που «τρέχει» την καντίνα, καθώς ο Δάσκαλος ιδρύθηκε το 1990.

Info

Διεύθυνση: Μαρίας Κάλλας, Θεσσαλονίκη 546 45

Τηλ. 2310888005