Αν είσαι συχνός μας αναγνώστης και ανοίγεις διάφορα θέματα να διαβάσεις και όχι μόνο αυτό που θα σου πετάξει το Facebook ή το Google Discover, θα έχεις δει σίγουρα κείμενά μας για το γλυκό που συζητιέται όσο κανένα άλλο στον κόσμο από το περασμένο καλοκαίρι. Η σοκολάτα Ντουμπάι είναι το απόλυτο trend, το βλέπουμε να εισβάλει σε άλλα γλυκά και να δημιουργεί υβρίδια που είναι για πέταμα, αφού και η ίδια από μόνη της είναι για πέταμα. Αυτό, βέβαια, το λέμε εμείς και το υποστηρίζουμε. Δεν είμαστε σχετικοί.
Σχετικό τον λες πάντως τον Στέλιο Παρλιάρο, που είναι από τους κορυφαίους pastry chefs της χώρας. Και αν δε μπορούμε να αναγνωρίσουμε τη γνώση αυτού του ανθρώπου, τότε, μάλλον, δεν έχει τίποτα νόημα.
🤢
Ένα προβληματικό γλυκό η σοκολάτα Ντουμπάι για 2 λόγους
Ο Στέλιος Παρλιάρος μίλησε στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, το Happy Day, και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για αυτό το παγκόσμιο trend με τη σοκολάτα Ντουμπάι. Η απάντησή του εξηγεί γιατί είναι ένα γλυκό που δεν θα αντέξει για πολύ στον χρόνο, διότι είναι ένα γλυκό που για να φτιαχτεί με ποιοτικά υλικά, κοστίζει. Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα αυτό που τρως δεν έχει ποιοτική πραλίνα φιστικιού, έχει υποκατάστατο, ενώ και η σοκολάτα γάλακτος δεν είναι εντοπιότητας, αλλά εισαγόμενη.
«Η Dubai chocolate βγήκε καθαρά από τα media. Στην εποχή μου, για να γίνει κάτι και να μαθευτεί, ήταν πολύ δύσκολο. Τώρα μαθαίνεται παντού, γίνεται μόδα, αλλά δεν μένει τίποτα. Αρνούμαι να την κάνω την Dubai chocolate γιατί τα μαζικά πράγματα δεν μου αρέσουν, και είναι κάτι πάρα πολύ γλυκό για εμένα. Για να βάλεις καλή πραλίνα με φυστίκι Αιγίνης είναι πάρα πολύ ακριβή. Άρα είναι υποκατάστατα. Και η σοκολάτα γάλακτος απέξω είναι κάτι που δεν το αγαπώ εγώ».
Αφού λοιπόν θέλετε να την τρώτε, να την τρώτε, αλλά παιδιά, σας ικετεύουμε, μην τη βάζετε σε άλλα γλυκά και τα χαλάτε. Μη βλέπουμε μελομακάρονα με σοκολάτα Ντουμπάι ή τσουρέκια με σοκολάτα Ντουμπάι και όποια άλλη παλαβομάρα σας έρθει!
