Όταν ανοίγει ένα νέο μαγαζί στην πόλη, όλοι εμείς που γράφουμε για φαγητό ή οι Tiktokers και οι foodies, πέφτουμε σαν τα αρπακτικά για να γράψουμε πρώτοι, να είμαστε αυτοί που θα το προτείνουν για βαυκαλιζόμαστε στο…τίποτα. Έτσι συνέβη και με αυτή την πίτσα που εμφανίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και είναι η μοναδική του είδους της σε όλη την Ελλάδα. Δεν ξέρω κι αν υπάρχει και στην Ευρώπη κάτι αντίστοιχο…

Το Fuddy Duddy Pizza Cones άνοιξε προς το τέλος Ιουνίου στο κέντρο της Αθήνας, στη Λέκκα, με τον Γιώργο Μπουραΐμη να βρίσκεται πίσω από την ιδέα και την υλοποίηση ενός κόνσεπτ που δεν έχω δει στην Αθήνα, αλλά και σε όσες ευρωπαϊκές πόλεις έχω ταξιδέψει.

Ο Γιώργος δεν είχε καμία σχέση με την εστίαση μέχρι πριν ανοίξει το μαγαζί. Αθλητικός διατροφολόγος είναι, ως τέτοιος εργαζόταν και το 2021 δέχτηκε μια δουλειά στη Σαουδική Αραβία, όπου πέτυχε ένα μαγαζί που έκανε πίτσα σε σχήμα χωνάκι. Αυτό που είχε δοκιμάσει δεν ήταν ωραίο κι ήταν και μικρό, αλλά η βασική ιδέα τον γοήτευσε, τον ενέπνευσε κι εκεί κάτι έκανε κλικ μέσα του και ένιωσε πως είχε έρθει η ώρα να κάνει κάτι που το ήθελε καιρό.

Χρειάστηκε τρία χρόνια για να μπορέσει να φτιάξει τον εξοπλισμό που φορμάρει τη ζύμη, να πειραματιστεί γευστικά σπίτι του, να συγκεντρώσει όλα τα εξαρτήματα που θα χρειαζόταν, του πήρε 1.5 χρόνο να βρει τον χώρο όπου θα άνοιγε το μαγαζί (ήθελε πάντα να είναι στο κέντρο γιατί μεγάλωσε στην Πλατεία Αττικής) και βρέθηκε ένας μικρός χώρος στη Λέκκα. Είναι ένας δρόμος με μεγάλη ιστορία τα τελευταία 14 χρόνια σε μαγαζιά για ποτό και street food, που εσχάτως δέχεται μεγάλο λίφτινγκ, και η παρουσία του Fuddy Duddy Pizza Cones είναι μια πολύ καλή αρχή στη νέα εποχή του δρόμου.

Με τον χώρο του απ’ έξω να θυμίζει τον θρυλικό πίνακα του Χόπερ με το αμερικανικό diner, αλλά να μη σου προκαλεί μελαγχολία, μα διάθεση ανυπομονησίας, το μαγαζί αυτό κάνει μια επανάσταση στο street food και προσφέρει μια πολύ φρέσκια και μοναδική ιδέα στον Αθηναίο. Κι όλο αυτό ξεκινάει από την επιθυμία του Γιώργου να προσφέρει καλό και φθηνό street food και όποιος πάει στο μαγαζί, να αποχωρεί με μπόλικη ικανοποίηση.

Το σλόγκαν του μαγαζιού είναι το “Jaw dropping pizza” και αυτό είναι κάτι που θα αφήσω τον καθένα να κρίνει αν ισχύει. Κυριολεκτικά όμως είναι Jaw dropping γιατί το σαγόνι ανοίγει αρκετά από την επιθυμία στην πρώτη μπουκιά να καλύψεις ολόκληρη την περίμετρο στο πάνω μέρος.

Πίτσα που σε χορταίνει με 5 ευρώ

Πάμε λοιπόν στον πρωταγωνιστή, την πίτσα-χωνάκι. Η ζύμη είναι σε σχήμα χωνάκι και το μέσα γεμίζει μέχρι κάτω με τα υλικά, για να μπουν μετά στον φούρνο και σε 4-5 λεπτά να έχεις στα χέρια σου το αντικείμενο του πόθου. Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 6 fixed συνδυασμούς πίτσα-χωνάκι (ο ένας είναι βίγκαν και στον συστήνω ανεπιφύλακτα, είναι πραγματικά τρομερός γευστικά), ειδάλλως μπορείς να κάνεις τον δικό σου επιλέγοντας από τα εξής υλικά: κιμάς, κοτόπουλο, πεπερόνι, μανιτάρια, μοτσαρέλα, παρμεζάνα, καπνιστή πανσέτα.

Στο κέντρο θα φας πίτσα-χωνάκι και θα ακούσεις μουσικές 80s σε ένα μαγαζί που το συζητά όλη η Αθήνα
Εδώ βλέπεις τη Μελίνα Κάππη, διευθύντρια του TheNotebook.gr, να κάνει ερωτική εξομολόγηση στην πίτσα-χωνάκι
πίτσα
Κι εδώ να χαίρεται όπως όταν ήταν παιδί κι έτρωγε παγωτό τα καλοκαίρια στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς

Η πίτσα-χωνάκι είναι όντως σαν να κρατάς έναν πύραυλο-παγωτό στο χέρι και οι ομοιότητες δεν τελειώνουν μόνο εδώ. Καθώς είναι γεμάτη η ζύμη μέχρι κάτω και από τη θερμότητα τα υλικά κατεβαίνουν προς τα κάτω και ενώνονται, όταν φτάσεις στην τελευταία μπουκιά, θα γεμίσει το στόμα σου, θα λιγώσεις και θα είναι το ιδανικό φινάλε. Μπορείς να θυμηθείς και τα νιάτα σου, που έτρωγες το χωνάκι με την πρώτη μπουκιά από τη γωνία κάτω για να μπορείς να ρουφήξεις την κρέμα του παγωτού. Το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εδώ. Εγώ δηλαδή το έκανα και δεν ντράπηκα καθόλου.

Ο Γιώργος φέρνει τα υλικά από την Ιταλία, δίνει πολύ μεγάλη βάση στην καλή ποιότητα των υλικών, του κάνουμε και χοντρή ζημιά που τα γράφουμε όλα αυτά, γιατί θέλει να φεύγουν όλοι ικανοποιημένοι και το έχει άγχος, οπότε δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ, ειδικά σε αυτό το διάστημα που έχει γίνει το μεγάλο μπαμ, αλλά τα καλά πρέπει να μοιράζονται και αυτή η πίτσα πρέπει να μοιραστεί..

Αν πας αυτές τις μέρες που είναι η αρχή, ο Γιώργος θα σου δώσει να δοκιμάσεις κι ένα αυθεντικό spritz που έχει φέρει από τη Νότια Ιταλία, για να καθαρίσει ο ουρανίσκος σου και να μπορείς να καταλάβεις πόσο καλή ζύμη έχει και πόσο καλά είναι τα υλικά.

Η πίτσα-χωνάκι κοστίζει από 4 μέχρι 6.5 ευρώ, ανάλογα τον συνδυασμό και με μία χορταίνεις για τα καλά, οπότε μην πιστεύεις ότι είναι σαν τα σουβλάκια που ένα δεν φτάνει.

Και δεν τελειώνει εδώ. Το μαγαζί παίζει και μουσικάρες από τα 80s, εγώ έπεσα πάνω στο Livin’ On A Prayer από Bon Jovi, ο Γιώργος το γουστάρει το κλίμα και στο μεταδίδει, οπότε δεν βλέπω γιατί να μη γίνει το Fuddy Duddy Pizza Cones το μαγαζί όπου θα βγαίνεις για να διασκεδάσεις τρώγοντας και πίτσα-χωνάκι.