Υπάρχουν πολλά είδη μπράουνις, αλλά αυτή η απλή συνταγή στοχεύει σε μια μαστιχωτή, ζουμερή υφή με γυαλιστερή, ραγισμένη κορυφή.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με το τι δημιουργεί αυτό το στρώμα από απολαυστικές νιφάδες στην κορυφή, αλλά εδώ, αυτό επιτυγχάνεται διαλύοντας τη ζάχαρη στο βούτυρο και στη συνέχεια ανακατεύοντας τα κομματάκια σοκολάτας μέχρι να λιώσουν.

Χρησιμοποιήστε ημίγλυκη σοκολάτα για πιο γλυκά μπράουνις, ή μαύρη για μια ελαφρώς πιο ενήλικη απόλαυση, και μη διστάσετε να ανακατέψετε ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν πριν από το ψήσιμο, αν το θέλετε λίγο παραπάνω τραγανό.

Για εύκολο κόψιμο, αφήστε τα μπράουνις να κρυώσουν εντελώς και χρησιμοποιήστε ένα ζεστό, στεγνό μαχαίρι, σκουπίζοντας τα ψίχουλα ανάμεσα στα κοψίματα.

Πώς θα πετύχεις τα τέλεια μπράουνις

Τα υλικά για τα μπράουνις

Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Απόδοση: 9 έως 12 μερίδες

Αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος, για το λίπος
½ φλιτζάνι /113 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο (1 μπαστούνι)
1 φλιτζάνι/200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
½ φλιτζάνι/86 γραμμάρια μαύρης ή ημίγλυκης σοκολάτας
2 μεγάλα αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ φλιτζάνι/47 γραμμάρια κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
½ φλιτζάνι/64 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
⅛ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Παρασκευή μπράουνις

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 325 βαθμούς, με μια σχάρα τοποθετημένη στο κέντρο. Λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψί 8 ιντσών με σπρέι μαγειρικής και στρώνετε τον πάτο του με λαδόκολλα.

Βήμα 2

Βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να σιγοβράσει το βούτυρο. Σβήνετε τη φωτιά, προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. (Το μείγμα θα είναι κοκκώδες σε αυτό το σημείο). Αδειάστε το σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το στην άκρη μέχρι να ζεσταθεί μόλις στο άγγιγμα.

Βήμα 3

Προσθέτετε τα αυγά και τη βανίλια στον κάδο ανάμειξης και τα χτυπάτε με το σύρμα δυνατά για 1 λεπτό, μέχρι να γίνουν χλωμά και γυαλιστερά. Προσθέτετε το κακάο σε σκόνη και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί.

Προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Μεταφέρετε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και ισιώστε την επιφάνεια.

Βήμα 4

Ψήστε τα μπράουνις μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει με λίγα μόνο ψίχουλα πάνω της, 30 έως 33 λεπτά. Αφήστε το ταψί να κρυώσει τελείως πριν τα κόψετε σε τετράγωνα. Τα μπράουνις διατηρούνται μέχρι και 3 ημέρες, καλά τυλιγμένα σε θερμοκρασία δωματίου.