Οι πίτες είναι παραδοσιακό κομμάτι της γαστρονομίας σε πολλές πόλεις και χώρες, από την Ελλάδα μέχρι τον Λίβανο και από την Μικρά Ασία μέχρι τα Τρίκαλα. Ανάμεσα τους το γευστικό πλεονέκτημα έχουν πάντοτε αυτές που φτιάχνονται στο χέρι με αγνά υλικά, είναι αυθεντικές, παραδοσιακές ή με πιο μοντέρνα προσέγγιση, όπως αυτές που συνδυάζουν επιρροές και υλικά από διαφορετικές κουζίνες. Η γεύση τους σου μένει αξέχαστη και πολύ πιθανό να σε ταξιδέψουν στις ομορφότερες αναμνήσεις σου.
Στην Αθήνα συναντάμε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές για αυθεντική, χειροποίητη πίτα. Κάποιες συνταγές κρύβουν μέσα τους ολόκληρη οικογενειακή παράδοση, άλλες συνδυάζουν ταυτόχρονα γεύσεις της Δύσης και της Ανατολής ενώ κάποιες άλλες φέρνουν αρώματα από τη Μικρά Ασία.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Provocateur.gr