Πριν λίγες μέρες σου γράφαμε εδώ για τα μαγαζιά της Ρόδου που βρίσκονται στις επιλογές μας, αλλά τώρα θα αφιερώσουμε λίγο χώρο παραπάνω στο πιο εντυπωσιακό, τον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου, ένα μέρος όπου θα πας για τις βουτιές σου, για τον καφέ σου, για το brunch σου, για μεσημεριανό, για απογευματινά κοκτέιλ και για το δείπνο σου.

Σ’ ένα παραδεισένιο, ανεξάρτητο νησάκι μέσα στο λιμάνι, η πολυτέλεια και το πρωτοποριακό design συναντούν την τέχνη της γεύσης…Το σημείο όπου βρίσκεται «κοιτάζει» τη θέση που κάποτε υπήρχε ο Κολοσσός της Ρόδου, στο πλέον νευραλγικό και ιστορικό σημείο της πόλης.

Πρόκειται για έναν χώρο με συνολική έκταση που ξεπερνά τα 4.000 τ. μ., μοιάζει με ξεχωριστό νησάκι, και περιλαμβάνει ένα beach bar που θυμίζει την παραλία του μυθικού Lido, ένα mediterranean all day restaurant, spiritual bar με ασιατικό φαγητό, αλλά και ένα night club με live dj βραδιές και συναυλίες.

Ναυαρχίδες του ομίλου αποτελούν τα δύο εστιατόρια, το Mediterranean all day restaurant και το spiritual bar με ασιατικό φαγητό, τα οποία ανεβάζουν τον γαστρονομικό πήχη ψηλά!

Ο Ελληνοαυστριακός chef Λυσίμαχος Δράκος με σπουδές στην τεχνολογία τροφίμων σε πανεπιστήμιο της Γερμανίας, αλλά και στη μαγειρική, επίσης στη Γερμανία, ο οποίος έγραψε πολλά χιλιόμετρα σε κουζίνες εστιατορίων σε Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Σλοβακία και Αθήνα, συνεχίζει και φέτος να «ζωγραφίζει» με τις δημιουργίες του και να επιμένει ότι «η ελληνική κουζίνα είναι η καλύτερη του κόσμου!».

Το μενού δίνει φέτος μια εστίαση στα ψάρια, καθότι πέρσι έτυχαν πολύ καλής υποδοχής από τους επισκέπτες και φέτος ενισχύθηκε το μενού και ποσοτικά, μα και ποιοτικά. Σε αυτά ξεχωρίζει το λαβράκι με ελαφρώς παραλλαγμένη συνταγή από πέρυσι, εμπνευσμένο από ένα ταξίδι στη Σαρδηνία, με το χειροποίητο ντόπιο ζυμαρικό fregola, συνοδευόμενο από φρέσκα λαχανικά είναι από τα best seller πιάτα.

Από κοντά και το φαγκρί σε μια συνταγή που εμπνεύστηκε ο σεφ από ένα ταξίδι στην Ισπανία, με μια σάλτσα από κόκκινες πιπεριές ψημένες στο φούρνο με σκόρδο, μαύρες ελιές Καλαμών και τοματίνια για δροσιά, πατάτα αχνιστή και αμύγδαλα.

Δε γίνεται επίσης να μη δοκιμάσεις τη γαροδομακαρονάδα, που είναι σταθερή αξία στο μενού, καθώς και τα καλοκαιρινά ζυμαρικά, ραβιόλι γεμιστά με κρέμα μελιτζάνας, τα οποία σερβίρονται με σοτέ κολοκυθάκι, πιπεριά, τοματίνια και μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας και ντόπιο κατσικίσιο τυρί.

Και τα δύο εστιατόρια προσφέρουν υψηλής αισθητικής περιβάλλον με θέα στα γαλαζοπράσινα νερά της Ρόδου και προσκαλούν ντόπιους και επισκέπτες σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά και με τόλμη. Και πάντα, με μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα, που συνδυάζει το αεράκι με τους ήχους της θάλασσας και την lounge μουσική του εστιατορίου.

Διεύθυνση: Πλ. Κουντουριώτη 9, Ρόδος, Τηλέφωνο: 2241 038043