Μπορεί πριν λίγες εβδομάδες να σου γράφαμε εδώ ότι θεωρούμε το πεπόνι πολύ καλύτερο φρούτο από το καρπούζι, αλλά το γράφαμε με γνώμονα την πρακτικότητα. Φαίνεται πως το καρπούζι, όπως διαβάζουμε στους New York Times, έχει τα περισσότερα οφέλη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο καλοκαιρινό φρούτο.

Έχει πολύ χαμηλό ποσοστό ζάχαρης, άρα δεν έχει τόσες θερμίδες όσες μπορεί να πιστεύει κάποιος, ενυδατώνει ώστε ακόμα κι αν δεν έχεις πιει πολύ νερό, ο οργανισμός σου λαμβάνει νερό. Εξάλλου, γι’ αυτό λέγεται watermelon, διότι έχει μπόλικο, 90% για την ακρίβεια είναι νερό.

Αν λοιπόν είσαι team καρπούζι, αλλά θες και μια ποικιλία στη ζωή σου, τότε έχεις κάνει το σωστό κλικ. Το φρούτο αυτό έχει γενικά πολλές διατροφικές εφαρμογές. Για τους vegan είναι αρκετά δημοφιλές, γιατί είναι αυτό που αντικαθιστά τη μπριζόλα και θα το βρεις σε αρκετές συνταγές ως φιλέτο να μπαίνει στο τηγάνι και με διάφορα μπαχαρικά και σάλτσα σόγιας να αποκτά γεύση και υφή πολύ κοντινή.

Πολλοί κάνουν το κλασικό καρπούζι-φέτα, αλλά η συνταγή που θα δεις εδώ, είναι η συνταγή που είδαμε και μας άρεσε περισσότερο γιατί συνδυάζει διατροφικά όλα όσα χρειάζεται. Γενικώς, το φρούτο αυτό πάει πολύ και στη χωριάτικη, αλλά υπάρχει μια καλύτερη σαλάτα.

Μπορείς να βράσεις κάποιο σιτηρό όπως κριθάρι ή, ακόμα καλύτερα, δίκοκκο σιτάρι, γνωστότερο ως farro, ίσως ρύζι που μπορεί να έχεις ήδη έτοιμο, να κάνεις μια λευκή σος, γιαουρτιού ή μαγιονέζας, να κόψεις κύβους καρπούζι, να βάλεις φέτα, ρικότα ή μοτσαρέλα fior di latte, κάποιο μυρωδικό, λεμόνι, λάδι, αλατοπίπερο και να έχεις ένα πιάτο φουλ δροσιστικό, φουλ θρεπτικό, που θα το κάνεις και ξεκούραστα μετά τη θάλασσα για να ικανοποιήσεις την πείνα σου. Και δε θα ξεκολλάς όλο το καλοκαίρι, θα γίνει το go to φαγητό σου.

Σε 5 λεπτά έτοιμη: Συνταγή με το καλύτερο καλοκαιρινό φρούτο για να γίνει το γεύμα σου πριν και μετά τη θάλασσα

Υλικά για την συνταγή με το πιο θρεπτικό φρούτο

4 κούπες farro/κριθάρι/ρύζι

1 λευκό ή κόκκινο κρεμμύδι

Λευκό τυρί της επιλογής σου

Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Λάδι

Χυμό λεμονιού

Αλάτι/Πιπέρι

Γιαούρτι/Μαγιονέζα/Μουστάρδα