Το σουβλάκι είναι κάτι το ιερό για τον Έλληνα. Μπορεί να δεχτεί αρκετούς νεωτερισμούς, αλλά στο τέλος της ημέρας θα καταλήγει πάντα να θέλει το πατροπαράδοτο. Αν μιλάμε για καλαμάκι, θα θέλει το κλασικό καλαμάκι κοτόπουλο ή χοιρινό, αν μιλάμε για τυλιχτό, θα θέλει σουβλάκι με το κεμπάπ, ντομάτα, κρεμμύδι, πάπρικα και τέλος. Ούτε πατάτες, ούτε σάλτσες. Ο ουρανίσκος όμως τη ζητάει την ανανέωση, θέλει να δοκιμάζει το καινούργιο.

Κάπως έτσι μπήκε το τζατζίκι στη ζωή μας, κάπως έτσι μπήκαν μετά οι διάφορες σος γιαουρτιού ή σος μουστάρδας, κάπως έτσι φτάσαμε να βάζουν στο τυλιχτό τυροκαυτερή. Σε πιο παραδοσιακά σουβλατζίδικα, που τα έχουν απόγονοι προσφύγων, έχουν μυστικές καυτερές σος που απογειώνουν την γεύση.

Κατανοούμε επομένως την ενόχλησή που θα αποκτήσεις διαβάζοντας για αυτό το σουβλάκι-καλαμάκι, αλλά δεν έχει στην ουσία καμία διαφορά από τις κόκκινες σος που βάζουν οι μύστες από τη Μικρά Ασία και την Αρμενία.

Δεν έχεις ξαναφάει τέτοιο: Βρήκαμε το (ίσως) καλύτερο σουβλάκι καλαμάκι - Αν είσαι της παράδοσης, θα γκρινιάξεις αλλά θα σου αρέσει

Το υλικό που απογειώνει αυτό το σουβλάκι

Απλώς έχει έναν πιο διεθνή, πιο αμερικάνικο χαρακτήρα, διότι σε αυτό το καλαμάκι κοτόπουλο υπάρχει μαρινάδα που είναι μια BBQ σος από τη Νέα Ορλεάνη. Κι όσο κι αν θες να πεις «τι είναι αυτά τα νεοφερμένα μωρέ…», όλοι μας γνωρίζουμε πως η Νέα Ορλεάνη είναι από τα μέρη των ΗΠΑ που γνωρίζουν πώς να αναδεικνύουν το κρέας. Το ξακουστό Po-Boys μπέργκερ από εκεί μας ήρθε. Τα chicken wings στη Νέα Ορλεάνη είναι από άλλο πλανήτη. Τα μοσχαρίσια ribs επίσης.

Γενικώς, το έχουν με τη μαρινάδα και γι’ αυτό και αυτό το σουβλάκι-καλαμάκι-πες το όπως θες κοτόπουλο που θα βρεις στο Chickaroo, είναι μια εντελώς διαφορετική γευστική εμπειρία.

Τα καταστήματα Chickaroo, που άνοιξαν πέρσι, ειδικεύονται στα πιάτα με κοτόπουλο και στις ethnic σος.

Εδώ θα βρεις να φας μπέργκερ με κοτόπουλο, nuggets, διατροφικά πιάτα με κοτόπουλο, κλαμπ σάντουιτς, μπουρίτο, οτιδήποτε μπορεί να γίνει με κοτόπουλο πρωταγωνιστή.

Αυτό που όμως θα σε κατακτήσει είναι αυτό το σουβλάκι-καλαμάκι κοτόπουλο. Με αυτό το μαρινάρισμα, το κρέας είναι ένα νέο βασίλειο γεύσης.

Πάρτο και θα μας θυμηθείς.

* Τσέκαρε εδώ τις διευθύνσεις του.