Αν προσπαθείς να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου, αλλά θες να τρως χωρίς ενοχές το σουβλάκι σου, συνήθως παραγγέλνεις καλαμάκια και καλύπτεις την συναισθηματική σου ανάγκη. Κάποιες φορές θες όμως να πάρεις ένα τυλιχτό. Δεν το κάνεις γιατί η πίτα είναι υδατάνθρακας. Θα ήθελες το τυλιχτό σου το περιποιημένο. Όμως κρατιέσαι. Και θα συνεχίσεις να κρατιέσαι, γιατί δεν μένεις στο μοναδικό σημείο στην Ελλάδα (από αυτά που γνωρίζουμε) που έχουν τυλιχτό χωρίς πίτα.
Σε μπερδέψαμε ε..; Όχι, δε θα σου μιλήσουμε για κάποιο μαγαζί που χρησιμοποιεί μαρούλι για να τυλίξει το κρέας με τη ντομάτα και το κρεμμύδι. Θα σου μιλήσουμε για το Greek Butcher στην Κομοτηνή, ένα κρεοπωλείο που πουλάει με χοντρική σε καταστήματα τις κοπές του και μεταξύ όλων των άλλων, έχει εισάγει στην αγορά το τελευταίο διάστημα και τη μπιφτεκόπιτα.
Όχι, δεν πρόκειται για κάποια ζύμη με γέμιση μπιφτέκι, αλλά για μπιφτέκι που έχει πατικωθεί έτσι ώστε να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να τυλίξεις τα υλικά που θες στο σουβλάκι σου.
Λυγίζει χωρίς να διαλυθεί σε κομμάτια, είναι, σαφώς, πιο ζουμερό και σου προσφέρει περισσότερη πρωτεΐνη, αφού μπορείς να έχεις και μέσα ένα καλαμάκι κοτόπουλο και για τύλιγμα το μπιφτέκι, άρα συνδυάζεις και δύο είδη κρέατος σε ένα.
Αυτό το σουβλάκι μπορούν να το απολαύσουν μόνο όσοι βρίσκονται στην Κομοτηνή και πολύ τους ζηλεύουμε.