Αυτό το λαχταριστό και κρεμώδες πιάτο με ζυμαρικά μπορεί να συνδυαστεί με με ψημένα χτένια, γαρίδες ή μανιτάρια για να γίνει ιδιαίτερο.

Λιγκουίνι με λεμόνι-σκόρδο: Η μακαρονάδα που θα σε ενθουσιάσει. Το τριμμένο σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το μαύρο πιπέρι αναδεικνύουν τις μυρωδιές και τις υφές τους μέσα στο λιωμένο βούτυρο, στο οποίο προστίθεται αμυλούχο νερό από ζυμαρικά για να δημιουργηθεί μια πηχτή σάλτσα.

Η προσθήκη χυμού λεμονιού στο τέλος του δίνει αυτή την έξτρα δύναμη σε αυτή τη συνταγή με ζυμαρικά. Το λιγκουίνι, το οποίο δεν είναι τόσο λεπτό όσο τα μακαρόνια ή τόσο παχύ όσο το φετουτσίνι, λειτουργεί καλά εδώ, αλλά αν έχετε άλλο σχήμα ζυμαρικών, μη διστάσετε να το αλλάξετε.

Συνολικός χρόνος ετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Ώρα μαγειρέματος: 25 λεπτά

Συστατικά για τη συνταγή με ζυμαρικά με λεμόνι

Για 4 μερίδες

  • Αλάτι
  • Λιγκουίνι 1 κιλού
  • 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 1 μεγάλο λεμόνι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Τριμμένη παρμεζάνα, τριμμένη κόκκινη πιπεριά, μαϊντανός ή σε συνδυασμό, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Παρασκευή

1. Βήμα

Βάλτε στο μάτι για να βράσει μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Προσθέστε το λιγκουίνι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει al dente. Κρατήστε 2 φλιτζάνια νερό από τα ζυμαρικά και στη συνέχεια στραγγίστε τα λινγκουίνι.

2. Βήμα

Αφαιρέστε από την κατσαρόλα όλα τα υγρά και όταν στεγνώσει πλήρως, βάλτε βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Όσο λιώνει το βούτυρο, τρίβουμε το σκόρδο πάνω από το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, 1 με 2 λεπτά.

Τρίψτε το ξύσμα από το λεμόνι στην κατσαρόλα για γεύση και προσθέστε λίγο μαύρο πιπέρι. Όταν το πιπέρι αρχίσει να τσιγαρίζει προσθέστε το φλιτζάνι με το νερό από τα ζυμαρικά.
Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και ανακατεύουμε δυνατά. Καθώς εξατμίζονται τα υγρά της κατσαρόλας, προσθέστε μερικές ακόμη κουταλιές της σούπας νερό και τα ζυμαρικά.

Επαναλαμβάνουμε, ανακατεύοντας δυνατά και προσθέτοντας νερό για τα ζυμαρικά, μέχρι να γυαλίσουν τα ζυμαρικά σε μια πηχτή σάλτσα, 1 με 2 λεπτά.

Βήμα 3

Αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε το χυμό ολόκληρου του λεμονιού και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα. Αλατοπιπερώνετε. Προαιρετικά, ρίξτε από πάνω παρμεζάνα, περισσότερο ξύσμα λεμονιού (αν μείνει), τριμμένη κόκκινη πιπεριά ή αν προτιμάτε μαϊντανό.