Το Taste Atlas γνωρίζει πάρα πολύ καλά ποια είναι τα καλύτερα πιάτα με ψάρια και θαλασσινά. Φυσικά, όταν μιλάμε για αυτή την κατηγορία δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός ένα ελληνικό πιάτο, το οποίο μάλιστα βρίσκεται μέσα στην πρώτη δεκάδα αλλά δεν είναι πρώτο.

Υπάρχουν όμως και άλλα έξι ελληνικά πιάτα με ψάρια, τα οποί βρίσκονται μέσα στα 50 καλύτερα και ίσως σε κάποια από αυτά να μην σας πηγαίνει καν το μυαλό.

Το ελληνικό πιάτο στην 8η θέση

Το ριγέ μπαρμπούνι, είναι ένα από τα δύο είδη μπαρμπουνιού (το άλλο είναι η κουτσομούρα ή απλό μπαρμπούνι) που ανήκουν στην οικογένεια των κατσικιών και βρίσκονται στον Ανατολικό Ατλαντικό συμπεριλαμβανομένης της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. .

Ένα βενθοπελαγικό ψάρι που κατοικεί σε αμμώδη και λασπώδη βυθό, η μπαρμπούνια έχει κοκκινωπό σώμα με ανοιχτό ροζ σάρκα και μπορεί να φτάσει σε μήκος έως 45 εκατοστά και βάρος έως δύο κιλά, αλλά συνηθέστερα έχει μήκος περίπου 25 εκατοστά και ζυγίζει περίπου ένα τέταρτο ενός κιλού.

πιάτο

Τόνος Αλοννήσου: Βρίσκεται στην 15η θέση. Αμέσως μετά την αλίευσή του, ο τόνος περνάει από μια διαδικασία συντήρησης ακολουθώντας παραδοσιακές μεθόδους που εφαρμόζονται εδώ και καιρό στο νησί. Ο φρέσκος τόνος καθαρίζεται και μαγειρεύεται σε θαλασσινό νερό ή αλατισμένο νερό πριν τοποθετηθεί σε γυάλινα βάζα με ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή νερό.

πιάτο

Για κάποιο λόγο, το Taste Atlas θέλησε να χρεώσει ως ελληνικά πιάτα τον αστακό και τον ξιφία, κάτι που δεν το αντιλαμβανόμαστε, διότι δεν θυμόμαστε να ακούσαμε ποτέ κανέναν να λέει «πάω στην Ελλάδα για να φάω αστακό και ξιφία».

Τα υπόλοιπα ελληνικά πιάτα

  • 15. Ξιφίας
  • 27. Σουπιά
  • 42. Αστακός
  • 48. Αυγοτάραχο Μεσσολογγίου

Τα 10 πρώτα πιατά

  1. Νορβηγικός σολομός
  2. Αμερικανικός αστακός
  3. Νορβηγικός καπνιστός σολομός
  4. Unagi 
  5. Άγριος σολομός Αλάσκας
  6. Mejillón de Galicia
  7. Καπνιστός σολομός Ατλαντικού
  8. Μπαρμπούνια
  9. Καπνιστός σολομός Ειρηνικού
  10. Χαβιάρι Beluga

*Photo Credits: Shutterstock

Πηγή: Taste Atlas.com