Υπάρχει ένα κοκτέιλ που δημιουργήθηκε από την αγάπη στο καλοκαίρι και το οποίο ονομάζεται tinto de verano (καλοκαιρινό κόκκινο κρασί) της Ισπανίας. Το κοκτέιλ αυτό πίνεται σαν νερό και ταιριάζει άψογα με την χαλαρή συνθήκη της εποχής.

Στην πιο παραδοσιακή της μορφή, η συνταγή βασίζεται σε τρία μόνο συστατικά: πάγο, κόκκινο κρασί και σόδα εσπεριδοειδών (το La Casera, από την Ισπανία, είναι το πιο κλασικό, αλλά το 7Up και το Sprite λειτουργούν επίσης). Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει μια επιλογή για σιρόπι λεμόνι-λάιμ αναμεμειγμένο με νερό σόδας καθώς και ένα βερμούτ για πιο φυτικές νότες.

Αλλά, εάν προτιμάτε το tinto de verano να ακολουθεί την παράδοση, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο κόκκινο κρασί στη θέση του βερμούτ. Ενώ η παρακάτω συνταγή θα δώσει μια ισορροπημένη, ελαφριά και αφρώδη απόχρωση, δεν χρειάζεται να ασχολείστε υπερβολικά με τις τέλειες μετρήσεις, το ποτό προσαρμόζεται εύκολα στις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός.

Τρομερά δροσιστικό: Το κοκτέιλ που μπορείς να κάνεις σπίτι σου απόψε κιόλας - Τρία υλικά σου αρκούν

Η συνταγή για το κοκτέιλ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ LEMON-LIME (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

  • Φλούδα από 1 λεμόνι
  • Φλούδα από 1 λάιμ
  • ¾ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • Πρέζα ψιλό θαλασσινό αλάτι
  • ¾ φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού (από περίπου 2 ½ μεγάλα λεμόνια)

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΟ

  • Πάγος
  • 500ml ξηρό κόκκινο κρασί
  • γλυκό βερμούτ (προαιρετικό)
  • 500ml σόδα λεμόνι-λάιμ, όπως La Casera, 7Up ή Sprite
  • φλούδα λεμονιού, για γαρνίρισμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βήμα 1
Αν φτιάξετε το σιρόπι λεμόνι-λάιμ, βάζετε τις φλούδες των εσπεριδοειδών σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι. Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ ή την άκρη ενός πλάστη για να σπάσετε το μείγμα, δουλεύοντας το μείγμα ζάχαρης στις φλούδες μέχρι να αρχίσουν να εκφράζουν τα λάδια τους.

Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε να ενωθούν. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφαιρέστε αμέσως το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το να βράσει για 1 με 2 ώρες. Περάστε από ένα λεπτό κόσκινο, πιέζοντας τα στερεά. (Θα πρέπει να έχετε περίπου 1 φλιτζάνι σιρόπι. Το σιρόπι μπορεί να αποθηκευτεί, σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 εβδομάδες.)

Βήμα 2
Σε ένα shaker κοκτέιλ γεμάτο πάγο, συνδυάστε το κρασί, το βερμούτ και το σιρόπι. Καλύψτε και ανακινήστε μέχρι να κρυώσει, στη συνέχεια στραγγίξτε σε ένα ποτήρι κρασιού γεμάτο με πάγο. Γεμίστε με σόδα (ή σόδα νερό) και ανακατέψτε απαλά να ενωθούν. Γαρνίρουμε με το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

*Photo Credits: Shutterstock