Η ταβέρνα, ως χώρος, είναι κάτι συνυφασμένο με τη ψυχή μας. Φαγητό, κρασάκι, παρέα, εκεί επικοινωνείς, εκεί χορταίνεις σώμα και πνεύμα. Στις παρακάτω γραμμές λέμε να σε ταξιδέψουμε σε 3 εκλεκτά μαγαζιά του είδους στην Αθήνα.

Τα μεζεδάκια θα έρχονται το ένα μετά το άλλο, τα «άντε στην υγειά μας» θα ηχούν δυνατά. Αυτές οι μικρές στιγμές χαράς είναι που μας κάνουν να την παλεύουμε στη συχνά ασφυκτική καθημερινότητά μας. Μην τις υποτιμάμε ως αξία, ως σημασία. Η ταβέρνα είναι και ψυχοθεραπεία!

3 μαγαζιά στην Αθήνα που καλύπτουν όλα τα ζητούμενα

Ευλαλία Λογιστικά & Κάτι Ψιλά

Ονοματάρα; Ονοματάρα. Παραλλήλως ο ορισμός του αναπάντεχου, της ευχάριστης έκπληξης, του «δεν πάει ο νους». Μεζέδες και μπιρόνια σε ένα ολοκαίνουριο μαγαζί, που για να καταλάβεις πόσο φρέσκο είναι στα πράγματα, έχει λογαριασμό στο Instagram, αλλά ακόμα ούτε μία ανάρτηση.

Στόμα με στόμα πάει μέχρι στιγμής η δουλειά γι’ αυτόν τον «κρυμμένο θησαυρό» στη Φρύνωνος, λίγο πριν από το νεκροταφείο, στο Μετς. Δεν σου γεμίζει με τίποτα το μάτι, το κοιτάς και διπλοτσεκάρεις για να βεβαιωθείς τι βλέπεις. Είναι ταβέρνα, είναι λογιστήριο, είναι… ψιλικατζίδικο (με τέτοια ταμπέλα, λογικό να το σκεφτείς); Είναι πολλές οι απορίες, λύνονται όμως σαν βλέπεις λίγο μετά τον κόσμο να αράζει, να το χαίρεται απλά και καθημερινά.

Σε όλη τη Φρύνωνος, δεν υπάρχει δείγμα μαγαζιού για ποτό ή φαγητό. Και έρχεται τώρα αυτό το νέο spot, το τόσο πρωτότυπο και ιδιαίτερο, να ανατρέψει το σκηνικό και να δείξει πως ένας άλλος… δρόμος είναι εφικτός.

Θωμάς

Σε ένα ήσυχο και όμορφο μέρος, μια παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα που συνδυάζει νοστιμιά και καλές τιμές. Η ατμόσφαιρα του «σαν άλλοτε» είναι πανταχού παρούσα ενώ καταλαβαίνεις πως τα απλά πράγματα είναι συχνά και τα καλύτερα.

Σαν πας εκεί, μην παραλείψεις να δοκιμάσει το «μπιφτέκι – μυστήριο», θα κάνεις χάρη στον εαυτό σου. Η μπριζόλα επίσης, καταφτάνει στο πιάτο σου ζουμερή και λαχταριστή. Φιλικότητα, εξυπηρέτηση και νοστιμιά, χρειάζεται κάτι περισσότερο; Από το 1980 στην παρέα μας, ο Θωμάς δίνει την απάντηση…

Χαλκοκονδύλη 39, Περιστέρι

ταβέρνα Θωμάς

Καρδερίνα

Πάμε και στα Άνω Πετράλωνα για μια ταβέρνα με πολλούς φίλους. Μια χαρούμενη και ζωντανή πρόταση για την έξοδό σου που θα σε κάνει να… κελαηδάς από χαρά, σαν καρδερίνα!

Σε προδιαθέτει θετικά ως χώρος και αποτελεί ένα ιδανικό ρεζουμέ του πόσο ωραία πράγματα προκύπτουν όταν κάτι δουλεύεται με αγάπη και μεράκι. Ένα τσιπουράδικο όπως τα αγαπάμε, με πιάτα που σίγουρα θα σε ικανοποιήσουν, για να συνοδέψεις άρτια το ποτάκι της επιλογής σου. Μην παραλείψεις τα μπιφτέκια γαλοπούλας, ενώ στα must βάζουμε και τη σαλάτα με ανάμεικτα βραστά λαχανικά και ξιδάτο χταποδάκι.

Καλλισθένους 67, Πετράλωνα

ταβέρνα Καρδερίνα Πετράλωνα