Είναι ένα ωραίο φθινοπωρινό πρωινό. Οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν 9:30. Η Δημοκρίτου δεν έχει καθόλου φασαρία, ενώ αριστερά στην Αναγνωστoπούλου, μια γνώριμη μυρωδιά με ταξιδεύει ασυναίσθητα στο χωριό μου και συγκεκριμένα στη γιαγιά μου. Την κάνω εικόνα να βάζει στον ξυλόφουρνο το ψωμί, με τη μυρωδιά του να μπαίνει απευθείας στα ρουθούνια μου.
Σε αυτόν τον δρόμο του Κολωνακίου, δεν είναι μόνο οι μυρωδιές που σε ταξιδεύουν, αλλά και οι γεύσεις. Εκεί βρίσκεται το Kora Bakery, το οποίο πιθανόν να γνωρίζεις, αν πάλι όχι, τότε οφείλω να σε ενημέρωσω.
Κι αυτό γιατί είναι ένας φούρνος που δεν μοιάζει με τους υπόλοιπους. Δεν θα βρεις, δηλαδή, τυρόπιτσες, ζαμπονοτυρόπιτες και όλες τις κλασικές σφολιάτες τελοσπάντων.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
https://www.intronews.gr/9155-2-kalyteres-pitses-tis-athinas
Πίσω από το Kora Bakery βρίσκονται η Μαρία Αλαφούζου και η Ιάνθη Μιχαλάκη
Άνοιξε τις πόρτες του πέρυσι τέτοιο διάστημα, σε μια δύσκολη ομολογουμένως εποχή. Αλλά οι δύο φίλες το τόλμησαν, γιατί η αγάπη γι’αυτό που κάνουν, δεν γνωρίζει από εμπόδια.
Πρόκειται για την Ιάνθη από την Κοπεγχάγη, έχοντας θητεύσει σε κορυφαία εστιατόρια, και τη Μαρία από το Λονδίνο, όπου, μεταξύ άλλων, διηύθυνε έναν φούρνο. Επέστρεψαν στην Αθήνα και παρότι δεν γνωρίζονταν, είχαν κοινούς γνωστούς από τον φούρνο της Μαρίας, που ήταν παλιοί συνάδελφοι της Ιάνθης στη Δανία, και κάπως έτσι ήρθαν σε επαφή και το γλυκό έδεσε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Όσον αφορά το Kora Bakery, είναι πολλά εκείνα που σε κερδίζουν. Πρώτα απ΄όλα ο χώρος του, με τους τοίχους του να είναι ζωγραφισμένοι στο κίτρινο και λευκό χρώμα. Στη συνέχεια, προφανώς, το βλέμμα πηγαίνει απευθείας στα καρβέλια, στις αφράτες focacce και στα κρουασάν.
Όσον αφορά το ψωμί, έχεις να επιλέξεις από τρία διαφορετικά: σικάλεως, σταρένιο και σοκολάτας. Κάπου εκεί γεννιέται και η εικόνα να τα έχεις και τα τρία σπίτι σου, να διαλέγεις με ποιο θα ξεκινήσεις την ημέρα σου, αλειφόντας το με μαρμελάδα ή φυστικοβούτυρο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τα κρουασάν είναι ανάμεσα σε βουτύρου και σοκολάτας, αλλά επίσης θα βρεις μια focaccia με δεντρολίβανο και μερικές αλμυρές σφολιάτες, καθώς και το danish με μήλο & μπισκότο. Γενικά μία επίσκεψη θα σε πείσει, αρκεί να μην πας πολύ αργά γιατί το πιο πιθανό είναι να μη βρεις τίποτα. Παίρνεις τον καφέ και το κρουασάν βουτύρου και κάπως έτσι γίνεται πιο όμορφη η μέρα. Εμένα έγινε τουλάχιστον.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Infos:
Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα
Instagram: korabakery
https://www.intronews.gr/9195-2-loco-kentro-athinas-mexikaniko