Το Mayan μετεγκαταστάθηκε στη Στοά Πεσμαζόγλου, (είσοδος από Πανεπιστημίου 39) και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εστιατορίου. Το ιαπωνικό Gin Roku θα είναι εκεί και θα προσφέρει ένα Gin with tonic συνοδεία εδεσμάτων του σεφ και ιδιοκτήτη Σταμάτη Τσίλια.

Όποιος επιθυμεί να συνεχίσει τη βραδιά με το Ιαπωνικό Gin Roku, θα έχει ειδική προνομιακή τιμή, ενώ παράλληλα θα υπάρχει συγκεκριμένο μενού (το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα στα social media του εστιατορίου). Η μπάρα του Mayan αποτελεί εμπειρία, διότι φιλοξενεί ακριβώς μπροστά της 10 πολυθρόνες και έτσι ο σεφ δημιουργεί και σερβίρει την ίδια στιγμή μπροστά μας, ενώ στη σκεπαστή αυλή υπάρχουν και τραπέζια.


O μικρός κατάλογος είναι στημένος με βάση την ιαπωνική – περουβιανή κουζίνα και θα αλλάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα. Χρησιμοποιούνται εγχώρια ψάρια και θαλασσινά όπως λυθρίνια, μπαρμπούνια, γαρίδα γάμπαρη και άλλα, ανάλογα την εποχή, όλα χειροποίητα. Το σούσι του Mayan κινείται και αυτό στα πρότυπα της Nikkei κουζίνας. Ο σεφ έχει δώσει μεγάλη βάση στις σάλτσες και στις μαρμελάδες, αλλά έχει δημιουργήσει ακόμα και το τυρί, το οποίο φτιάχνεται σε κενό αέρος και αποτελεί εμπειρία!

Η λίστα κρασιών περιέχει επιλογές τόσο από τον Ελληνικό όσο και από τον Ισπανικό και Χιλιανό αμπελώνα. Επίσης στον κατάλογο υπάρχουν και κάποια premium ποτά.

* Για περισσότερα τσέκαρε εδώ και εδώ

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Talisker, Made by the Sea: Όταν το μότο γίνεται ένας νέος τρόπος απόλαυσης – Ένα γευστικό βασίλειο αναδύεται

You CÎROC me all night long: 7 γνωστά πρόσωπα της μόδας και της μουσικής ανακαλύπτουν τα hot μαγαζιά της Αθήνας

Το «The Brunchers» στου Ψυρρή είναι το καθαρόαιμο μπραντσάδικο που θέλουμε