Έφτασε η μέρα που το πέπλο της τσίκνας θα απλωθεί ολόγυρα. Η μέρα που η κατανάλωση του κρέατος, γίνεται σαν να είναι η τελευταία φορά. Η μέρα που θα ξεκοκαλιστεί και το τελευταίο κομματάκι από τα παϊδάκια, με αυτόν τον χαρακτηριστικό ήχο να βγαίνει από το στόμα. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι.

Η Τσικνοπέμπτη είναι παραδοσιακά η αφορμή για μάζωξη και φαγοπότι. Όχι ότι δυσκολευόμαστε κιόλας. Επομένως, αν δεν κανονιστεί τσιμπούσι στο σπίτι, θα πρέπει να γίνει σωστά και τίμια σε μαγαζί που προσφέρει αληθινά ποιοτικό κρέας. Γι’αυτό κι εμείς, είμαστε εδώ δίπλα σου, για να σου προτείνουμε εκείνες τις επιλογές, για να πας με την παρέα σου ή την οικογένειά σου και να φύγεις χορτάτος/η.

Αν πάλι είσαι vegan, δεν σε αφήνουμε στην απέξω εννοείτα, έχουμε και για εσένα επιλογή, ώστε να απολαύσεις ένα υπέροχο μενού.

Το Kreas – Άνω Πετράλωνα

Όνομα και πράγμα. Τα Άνω Πετράλωνα, που παραδοσιακά είναι μια περιοχή για μεζέδες και κρασιά, έχει το μαγαζί που θα λατρέψει κάθε κρεατοφάγος. Πιο συγκεκριμένα, στην οδό Δημοφώντος 96, βρίσκεται Το Kreas. Στεγάζεται σε μια υπέροχη μονοκατοικία, με τη βιομηχανική διακόσμηση να κεντρίζει τα βλέμματα.

Εκτός όμως από το χώρο, Το Kreas φημίζεται και για τον κατάλογό του. Περιλαμβάνει λαχταριστά σουβλάκια από μοσχάρι γάλατος, πεντανόστιμο ταρτάρ, μεζεδάκια να «χάνεσαι» και πικάνια από black angus. Φυσικά από το τραπέζι δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν η τάρτα με σπιτική τραγανή ζύμη γεμιστή με κατσικίσιο, βουτυράτο τυρί, οι τηγανητές πατάτες σε κυβάκια πασπαλισμένες με φρέσκια ρίγανη και φέτα και πολλά ακόμη που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη To KREAS (@to__kreas)

Base Grill – Περιστέρι

Στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως 64 είναι το μαγαζί που έδωσε άλλον αέρα στα δυτικά προάστια. Αποτελεί το σημείο αναφοράς για το καλό κρέας, επομένως έχει την τιμητική του. Άλλωστε, πρόκειται για το μαγαζί που αναδεικνεύει τη farm to table φιλοσοφία.

Κι εδώ ο κατάλογος είναι για να γλύφεις τα δάχτυλά σου. Μπριζόλες μαύρου χοίρου, ταρτάρ και λουκάνικα από κρέας αγελάδας της ελληνικής στεπικής φυλής της Κατερίνης ψαρονέφρι με κρέας που προέρχεται από μία μικρή φάρμα στη Νάξο και παϊδάκια από αρνιά που τρέφονται με άγρια χόρτα και μυρωδικά, είναι μόνο μερικά από αυτά που προσφέρει το Base Grill.

Γίδι – Μεταμόρφωση

Με μια χιουμοριστική χροιά ονομάτισε ο Βασίλης Ακρίβος την ταβέρνα του, δηλώνοντας πως πέρα από μια κρεατοφαγία με ελληνικό πρόσημο, επιδιώκει να επαναφέρει στο γευστικό μας προσκήνιο και όλες εκείνες τις νοστιμιές της παλιάς χασαποταβέρνας.

Το Γίδι βρίσκεται στην Μεταμόρφωση, στη Λεωφ. Τατοΐου 17, στη Μεταμόρφωση, σε ένα πέτρινο κτίριο που χρονολογείται από το 1960. Εκεί λοιπόν θα απολαύσεις μοσχαρίσιο μπιφτέκι από δύο διαφορετικούς κιμάδες, χειροποίητο μοσχαρίσιο λουκάνικο και προβατάκι λαχταριστό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη gidi_metamorfosi (@__gidi_)

Η Βοσκοπούλα

Πες μας ότι τρως σαν να είσαι σε χωριό, αλλά δεν είσαι σε χωριό. Ξεκινάμε πρώτοι: Η Βοσκοπούλα. Βρίσκεται στο Γαλάτσι, στη Σιβόρων 87 και έχει τις πιο αγνές πρώτες ύλες, αλλά μια μαεστρία στο ψήσιμο, μυστικό της οικογενειακής επιχείρησης εδώ και 40 χρόνια.

Ο κατάλογος της Βοσκοπούλας είναι ο απόλυτος για μια μέρα σαν την Τσικνοπέμπτη, αφού θα βρεις μεγάλη ποικιλία κρεατικών, αλλά το πιο σημαντικό είναι αυτά τα παϊδάκια ζυγούρι και την προβατίνα που θα σου φέρουν καρδούλες στα μάτια και στο στομάχι.

Τρεις Λαλούν – Γκάζι

Για εσένα που είσαι vegan αλλά θες να καλοφάς, τότε το Τρεις Λαλούν είναι ο ιδανικός προορισμός. Βρίσκεται στο Γκάζι, στη Περσεφόνης 23, και έχει… λαλήσει την Αθήνα με τις υπεροχές γεύσεις του. Εκεί θα βρεις τυλιχτά, δίπατα burgers και σκεπαστές που σε στέλνουν στον Παράδεισο.

Στον κατάλογο θα βρεις Chicken Free a la Creme, Beef Style Strips Λεμονάτο, Crispy Chilly Tofu και πολλά ακόμη. Γενικά έχει ένα μενού που δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.