Η αναζήτηση του καλύτερου σάντουιτς στην Αθήνα είναι μια ιερή διαδικασία για όλους τους καλοφαγάδες εκεί έξω. Εντοπίσαμε μια καντίνα, στα βόρεια της πρωτεύουσας, που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το πρώτο βραβείο. Θα βρεις σίγουρα πολλούς που ψηφίζουν Umami… δαγκωτό!

Ψωμάκι που αγκαλιάζει υπέροχες γεμίσεις, ένα σμίξιμο που δημιουργεί γεύσεις μαγικές, ονειρεμένες. Σου τρέχουν τα σάλια και μόνο στη σκέψη ενός καλοφτιαγμένου σάντουιτς.

Δεν είναι απλό πράγμα. Θέλει μαστοριά, τέχνη, προσεκτικά διαλεγμένη πρώτη ύλη. Έτσι μόνο φτιάχνεις κάτι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και γίνεται ένα τεράστιο «ναι σε όλα».

Στο Umami, στα Βριλήσσια, οι τύποι είναι επιστήμονες στο αντικείμενο τους. Θα είναι σαν να είσαι στη Νέα Υόρκη, μόνο που θα ‘σαι εδώ παραδίπλα, στα ωραία τα μέρη τα δικά μας.

Εδώ τα πράγματα παίρνουν το χρόνο τους για να γίνουν όπως πρέπει. Το σιγομαγειρεμένο κρέας είναι ένα από τα μεγάλα γευστικά ατού. Το μοσχάρι παίρνει 12 (!) ολόκληρες ώρες για να ετοιμαστεί, η πανσέτα 10 (ώρες).

Τα ψωμάκια επίσης τα φτιάχνουν οι ίδιοι, με συνταγή δική τους. Χειροποίητες είναι και οι σως, ως και μαρμελάδα με μπέικον έχουν ενώσει – υπόκλιση και χειροκρότημα για τη δημιουργικότητα αλλά και το πόσο νόστιμο είναι αυτό που προέκυψε.

Τα σάντουιτς του Umami θα έπρεπε να διδάσκονται σε σεμινάρια

Σου παρουσιάζουμε, αμέσως παρακάτω, τα σάντουιτς του Umami σε μέγεθος XL γιατί τόση απόλαυση πρέπει να καταναλώνεται στο μάξιμουμ, γιατί το απλό μπορεί να μην σε φτάσει και θέλουμε να σε προσέξουμε. Διάβασε τώρα τι σε περιμένει και σε μετά σε βλέπουμε να πηγαίνεις τρέχοντας ως τα Βριλήσσια:

Crispy Strips V1 XL: Από φιλέτο κοτόπουλο μαριναρισμένο για 6 ώρες σε ψωμάκι ατμού, μαρμελάδα, μπέικον, coleslaw, garlic mayo και τηγανητές πατάτες

Θα σου τρέχουν τα σάλια για μέρες: Στα βόρεια θα βρεις ένα μέρος για σάντουιτς που τα κάνει New York style

Roast Pancetta V2 XL: Ψωμί brioche με σκορδοβούτυρο, μαγειρεμένη πανσέτα 10 ωρών, γλασαρισμένη με καπνιστή ΒΒQ, cheddar, κρεμμύδι, iceberg, mayo και πατάτες τηγανητές

Shredded Beef V1 XL: Ξεψαχνισμένο μοσχάρι, σιγομαγειρεμένο για 12 ώρες σε demi glace, ανάμεσα σε brioche σκορδοβούτυρου, cheddar sauce, τραγανό κρεμμύδι, λευκό, κόκκινο λάχανο και τηγανητές πατάτες

Shredded Beef V2 XL: Ξεψαχνισμένο μοσχάρι, σιγομαγειρεμένο για 12 ώρες σε demi glace, ανάμεσα σε brioche σκορδοβούτυρου, πίκλα λάχανο, yogurt herbs, τραγανό κρεμμύδι, λευκό, κόκκινο λάχανο και τηγανητές πατάτες

Κάπου εδώ και αφού πρώτα πάρουμε μια ανάσα για να… χωνέψουμε τι γευστικά αριστουργήματα διαβάσαμε, να πούμε πως οι τηγανητές πατάτες του Umami είναι από μόνες τους λόγος να επισκεφθεί κανείς το μέρος. Νιώθαμε υποχρεωμένοι να κάνουμε αυτήν την επισήμανση, αυτά πρέπει να τα μοιράζεσαι.

Ναι το Umami φημίζεται για τα σάντουιτς του, αλλά δεν έχει παραμελήσει τίποτα από τα υπόλοιπα. Γιατί είναι το σύνολο που κάνει τη διαφορά, που απογειώνει το τελικό αποτέλεσμα, αυτό δηλαδή που εισπράττει ο κόσμος.

Να, για παράδειγμα, θα είναι κρίμα να μην δοκιμάσεις τα γλυκά του, ένα επιδόρπιο για φινάλε επιβάλλεται μερικές φορές, όπως εν προκειμένω. Chocolate banoffee και cheesecake που θα σε κάνουν να θες να χειροκροτήσεις. Όταν καταφέρεις να αφήσεις το κουτάλι από τα χέρια σου…

Umami

Λεωφόρος Πεντέλης 7Α, Βριλήσσια

Τηλ. Επικοινωνίας: 21 0682 7020

* Aνοιχτά κάθε μέρα από τις 18:30 και μετά (εκτός Δευτέρας)

Instagram: umami.subs

Θα σου τρέχουν τα σάλια για μέρες: Στα βόρεια θα βρεις ένα μέρος για σάντουιτς που τα κάνει New York style