Δεν πάνε πολλά χρόνια που ήταν μια περιοχή της Αθήνας φημισμένη κυρίως για την ηρεμία που βασίλευσε στα όρια της. Για τα «παλιακά» 2ώροφα κατά κανόνα σπιτάκια, καμία σχέση με τις θεόρατες πολυκατοικίες που συναντάμε αλλού. Πλέον όμως, ο Υμηττός έχει υποστεί μετάλλαξη.

Είναι σαν να μιλάμε για… άλλη περιοχή της Αθήνας. Δεν είναι πως δεν διατηρεί στοιχεία του άλλοτε. Απλά και σε κομβικά σημεία έχουν κάνει την εμφάνισή τους, μαγαζιά που άλλαξαν τα πάντα. Ήρθαν με φόρα, απέκτησαν δικαίως φήμη, έγιναν στέκια, πόλος έλξης για το νεαρόκοσμο και όχι μόνο.

Ο Υμηττός είναι hype, ο Υμηττός είναι προορισμός. Κάθε βράδυ γίνεται χαμός στα hot spots. Το νέο Παγκράτι; Μπορεί σαφώς να το πει κανείς και έτσι, δεν είναι και μακριά άλλωστε μεταξύ τους.

Φουλ ανερχόμενη: Η περιοχή της Αθήνας που έχει γίνει το νέο Παγκράτι και τιγκάρει κάθε βράδυ - Ποια μαγαζιά ορίζουν τη φάση

Υμηττός: Η περιοχή της Αθήνας που έγινε πόλος έλξης και αρέσει τρελά

Delulu

Έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε νησί και όχι σε μια περιοχή της Αθήνας. Ένα feel good καλοκαιρινό mood που σε κατακλύζει από την πρώτη στιγμή που πατάς το πόδι σου εκεί – θαυμάσια!

Είναι new entry αλλά θαρρείς και ήταν πάντα μαζί μας. Επέβαλε γαρ την παρουσία του με τον πλέον φυσικό τρόπο. Κάνοντας τη διαφορά με την ατμόσφαιρά του, τις μουσικές του και τα φοβερά και τρομερά κοκτέιλ του.

Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 3

Εκκεντρικόν

Μικρό στο μέγεθος, μεγάλο σε όλα του τα άλλα. Και τόσο… εκκεντρικό όσο πρέπει. Για να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και οτιδήποτε άλλο.

Ένα καφέ μπαρ που μαζεύει ωραίο κόσμο, ένα μαγαζί όπου η διάθεση για επικοινωνία συμπαρασύρει τους θαμώνες. Έχει και πολύ ωραίο street food, απολύτως ταιριαστό με το ύφος και το στιλ του μαγαζιού.

Το Εκκεντρικόν είναι σαν τον Ασθενή 0 στις αρρώστιες. Εδώ έχουμε το Μαγαζί Μηδέν, το ground zero της ανέλιξης της πλατείας Υμηττού. Από αυτό άρχισε να γίνεται talk of the town η περιοχή και βλέπεις πια τον κόσμο να φτάνει μέχρι την απέναντι μεριά της πλατείας, με ανθρώπους να έρχονται από άλλες περιοχές. Η φάση εδώ είναι Chelsea στο Παγκράτι, όπου βλέπεις τον κόσμο να κάθεται έξω από τα διπλανά μαγαζιά. Έτσι και στο Εκκεντρικόν.

Κωνσταντινουπόλεως και Πλατεία Υμηττού 16

Wine Barrique

Από το 2020 μαζί μας, έχει γίνει σημείο αναφοράς σε αυτήν την τόσο ιδιαίτερη περιοχή της Αθήνας. Προσφέρει επώνυμο ελληνικό κρασί εξαιρετικής ποιότητας συνοδεία καλομαγειρεμένων πιάτων, εμπνευσμένων από τη μεσογειακή και διεθνή κουζίνα.

Οι άνθρωποι που «τρέχουν» το μαγαζί αγαπούν με πάθος αυτό που κάνουν και αυτό είναι μεταδοτικό. Ποιότητα, ευχάριστο περιβάλλον, οικειότητα, πώς να ζητήσεις κάτι περισσότερο;

Πλατεία Υμηττού 1

P3 Pizza Pasta Piazza

Ένα από τα ιταλικά ρεστοράν που σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή, που γίνεσαι θαμώνας με όλη σου την καρδιά. Κόσμος έρχεται σε αυτήν την περιοχή της Αθήνας και από όλους δήμους για να δοκιμάσει τη φημισμένη πίτσα του μαγαζιού, ψημένη σε ξυλόφουρνο, καπνιστή και τραγανιστή, με ζυμάρι που έχει αφεθεί να ωριμάσει για 48 ώρες.

Σε υψηλό επίπεδο και τα υπόλοιπα «καλούδια» του μενού, σε ένα comfort μαγαζί που περισσότερο από πελάτης νιώθεις φίλος. Μια επίσκεψη αρκεί για να το νιώσεις, για να το καταλάβεις. Μια ματιά στο Instragram τους θα σε κάνει να σου… τρέχουν τα σάλια!

Πλατεία Υμηττού 15