Για ακόμα μια χρονιά η εκπροσώπηση της αθηναϊκής σκηνής μπαρ στην λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο, είναι ισχυρή. Όπως συμβαίνει εδώ και κοντά μια δεκαετία, το Clumsies βρίσκεται στην λίστα που δημοσιεύεται από το Worlds50bestbars.com, όντας στη θέση Νο47, πιο χαμηλά από κάθε άλλη χρονιά. Εκείνο που κάνει την έκπληξη, είναι το Line που από την περσινή 31η θέση, πήγε στη θέση Νο12, θέση που ίσως να αποτελεί και ρεκόρ. Το Baba au Rum, ο τρίτος σταθερός εκπρόσωπος, βρίσκεται στην θέση 25.

Αναμφίβολα, η Βαρκελώνη είναι η ιέρεια του bartending και του mixing σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας 2 μπαρ στην πρώτη δεκάδα με τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο. Το περσινό κορυφαίο, το Paradiso, έπεσε στη θέση Νο4 από την περσινή πρωτιά, με το Sips να αναρριχάται από την περσινή 3η θέση στην 1η.

Την δεκάδα με τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο συμπληρώνουν το Tayer+Elementary (8η θέση) και το Connaught Bar (5η θέση) από το Λονδίνο, το Licoreria Limantour (7η θέση) από το Μεξικό, το παριζιάνικο Little Red Door στην 6η θέση, το νεοϋορκέζικο Double Chicken Please (2η θέση), το Alquimico στην 9η θέση, που βρίσκεται στην πόλη Καρταχένα στην Κολομβία, το Himkok από το Όσλο στην 10η θέση και το Handshake Speakeasy από το Μέξικο Σίτι.

Στις υπόλοιπες 40 θέσεις πάντως, η Βαρκελώνη δεν έχει άλλη εκπροσώπηση. Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Μπανγκόκ, Χονγκ Κονγκ, Μπουένος Άιρες και Σιγκαπούρη, κατακλύζουν τη λίστα (δες την αναλυτικά εδώ), ενώ η Ιταλία είναι η χώρα με τις περισσότερες πόλεις να εκπροσωπούνται, αφού Ρώμη, Μιλάνο, Νάπολη και Φλωρεντία έχουν από ένα τουλάχιστον μπαρ στα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο.