Τόσο διαβάστηκε το τελευταίο μας αφιέρωμα για τα 50 Καλύτερα Μπαρ του Κόσμου για το 2022, που οι πιστοί μας αναγνώστες άρχισαν να μας στέλνουν dms με τις δικές τους εμπειρίες από αυτά. Ο χρήστης @george_ath01 μοιράστηκε μαζί μας φωτογραφίες και πληροφορίες από το Bar Paradiso, το ψηφισμένο ως καλύτερο μπαρ του κόσμου για το 2022 και τον ευχαριστούμε πολύ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paradiso (@paradiso_barcelona)

Το καλύτερο μπαρ του κόσμου βρίσκεται σε μία από τις ιδανικότερες συνοικίες με μπαρ που μπορεί να επισκεφτεί κανείς. Μιλάμε, φυσικά, για την φημισμένη περιοχή της Βαρκελώνης, El Born.

Μπορεί σήμερα να είναι μία από τις πιο cool περιοχές της Ευρώπης, ωστόσο πριν 30 χρόνια ήταν από τις πιο υποβαθμισμένες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 92′ έφεραν την ολική επαναφορά για το El Born, το οποίο τότε ήταν στέκι των εναλλακτικών, των κουλτουριάριδων, των περιθωριοποιημένων.

Εκεί βρίσκεται το Paradiso. Στην αρχή δεν σου κάνει αίσθηση, καθώς «κρύβεται» πίσω από ένα παλιό παστουρματζίδικο. Η είσοδος του δεν λέει πολλά. Όταν, όμως, μπαίνεις, αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται για ένα απλό μπαρ.

Θα αποδείξει ότι όντως αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή των καλύτερων μπαρ του κόσμου;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paradiso (@paradiso_barcelona)

Στον ίδιο δρόμο με το Bar Paradiso, βρίσκεται και το μουσείο του Picasso. Έτσι, αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους τελευταίους επισκέπτες του μουσείου μέσα στην ημέρα, για το πρώτο κοκτέιλ της βραδιάς.

Το να μπεις μέσα στο καλύτερο μπαρ του κόσμου, ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό. Κρατήσεις δεν παίζουν, έτσι θα χρειαστεί να περιμένεις στην τουλάχιστον 100 μέτρων ουρά που σχηματίζεται απ’έξω.

Η αναμονή αξίζει, όμως, αν σκεφτεί κανείς ότι θα γευτείς ευφάνταστα κοκτέιλ από βραβευμένους mixologists.

Εάν περάσεις τυχαία, χωρίς να έχει πάρει το αφτί σου ότι μέσα στο στενό αυτό σοκάκι κρύβεται ένα τόσο δημοφιλές μαγαζί, δεν θα καταλάβεις περί τίνος γίνεται όλος αυτός ο χαμός.

Στο μικρό αυτό μπαρ -όταν καταφέρεις να κάτσεις- η εμπειρία είναι πολύ διαφορετική. Η ατμόσφαιρα θυμίζει speakeasy στην εποχή της ποταπαγόρευσης και σε ταξιδεύει στον χρόνο. Η διακόσμησή του «παντρεύει» παλιό και σύγχρονο.

Το συγκεκριμένο μπαρ είναι από τα πρώτα που έχουν καταργήσει τον φυσικό κατάλογο. Τα μοναδικά κοκτέιλ θα τα διαβάσεις ηλεκτρονικά, στο τάμπλετ που θα σου δώσει ο σερβιτόρος και έχει φωσφοριζέ γράμματα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paradiso (@paradiso_barcelona)

Στον κατάλογο θα βρεις και κάποια από τα πιο κλασικά και αγαπημένα κοκτέιλ -τα οποία θα σου φτιάξουν με την αλάνθαστη συνταγή οι bartenders του μαγαζιού αλλά και μερικά που όμοιά τους δεν έχεις ξανά συναντήσει. Υιοθετούν πολλά στοιχεία από την μοριακή κουζίνα, ώστε να σου σερβίρουν ποτά με αφρό και άλλα οπτικά τρικς που θα απελευθερώσουν μοναδικές γεύσεις που δεν περίμενες ότι θα γευόσουν στο ποτό σου.

Όσο για τις τιμές; Παρά το γεγονός πως μιλάμε για το ψηφισμένο ως το καλύτερο μπαρ του κόσμου, είναι αρκετά προσγειωμένες. Τα πιο ιδιαίτερα κοκτέιλ, θα τα βρεις στα 20€, ωστόσο οι τιμές ξεκινούν από πολύ πιο χαμηλά.

Εάν σκοπεύεις να επισκεφτείς την Βαρκελώνη σύντομα, επισκέψου το και μάθε από πρώτο χέρι πως είναι να πίνεις το ποτό σου στο καλύτερο μπαρ του κόσμου.

Ο καλός κόσμος που κάθεται γύρω σου θα επιβεβαιώσει πόσο σωστή ήταν η επιλογή σου.