Τα Χριστούγεννα πήγαμε όλοι στο The Ellinikon Experience Park να απολαύσουμε τους εντυπωσιακούς στολισμούς στο νέο αστικό πάρκο των Νοτίων, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του παλαιού αεροδρομίου. Πρόκειται για το πρώτο έργο από την ανάπλαση του Ελληνικού που έχει ήδη δοθεί στο κοινό.

Σήμερα, μπορούμε και πάλι να το επισκεπτόμαστε καθημερινά από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 23:00 το βράδυ. To The Ellinikon Experience Park είναι ένα σημείο ιδανικό για να περάσει κανείς τον χρόνο του όλες τις ώρες της ημέρας ενώ απευθύνεται και σε όλες τις ηλικίες.

Το πάρκο εκτείνεται σε πάνω από 70 στρέμματα, με περισσότερα από 600 νέα δέντρα και 80.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες. Εκεί, μπορεί κανείς να ξεφύγει από την καθημερινότητα, να χαλαρώσει και να νιώσει πως βρίσκεται εκτός πόλης.

Εκτός από το διαδραστικό σιντριβάνι, τον κήπο με τα ελαιόδεντρα, το χώρο υπαίθριας γυμναστικής και τα καλλιτεχνικά installations υπάρχει και η νέα παιδική χαρά με 35 ξύλινα παιχνίδια και κατασκευές για τους μικρούς μας φίλους.

The Ellinikon Experience Park

The Ellinikon Experience Park

Ο μήνας Μάιος έχει θεματικές δραστηριότητες για τα παιδιά σχετικά με την Οδική Συμπεριφορά

Ακόμη, μέσα στον μήνα, από την Παρασκευή 6 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 29 Μαΐου (Παρασκευή 17:00-20:00, Σαββατοκύριακο 12:00-20:00) τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες για να μάθουν να κυκλοφορούν σωστά ως οδηγοί και πεζοί.

Ταυτόχρονα, έρχονται σε επαφή με τα σήματα οδικής κυκλοφορίας. Στο πάρκο υπάρχει μια ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή με ηλεκτρικά οχήματα ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν με διασκεδαστικό τρόπο τη σωστή συμπεριφορά στο δρόμο.

The Ellinikon Experience Park

Πως γίνεται η πρόσβαση στο The Ellinikon Experience Park;

Η είσοδος στο Πάρκο αλλά και η συμμετοχή στις εκάστοτε δράσεις του είναι δωρεάν.

Μπορεί να το επισκεφτεί κανείς οδικώς από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης ή με τα ΜΜΜ κατεβαίνοντας στην στάση Μετρό Ελληνικού.

Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών έχει δημιουργηθεί μεγάλος χώρος ελεύθερης στάθμευσης parking στο Πάρκο.

Φωτογραφίες: experiencepark.theellinikon.com.gr

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Στην Κυψέλη υπάρχει ένα μπαρ που «Έπρεπε» να γίνει

Ταξίδι γεύσεων στην Άπω Ανατολή: Τα μαγαζιά με το καλύτερο κινέζικο

Μια μέρα στο Χαλάνδρι: Πού να πας για brunch, καφέ, φαγητό και ποτό