Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας, μίλησε στην Ηγουμενίτσα και δεν παράλειψε να σημειώσει στην ομιλία του: «Αν πάνε οι νέοι στην κάλπη, δεν θα προλάβει ο Μητσοτάκης να πακετάρει».

«Το 2019 έλεγαν ότι θα στηρίξουν τη μεσαία τάξη και τώρα η μεσαία τάξη ζει με κουπόνια. Κουπόνια παντού. Έχει γίνει η ζωή μας ένα pass για κάθε χρήση. Ήρθε η ώρα να δώσουμε και εμείς ένα pass στον κ. Μητσοτάκη. Ήρθε η ώρα σπίτι σου να pass», είπε από την Ηγουμενίτσα ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους πολίτες της Θεσπρωτίας πρώτη ευκαιρία και όχι δεύτερη, προκειμένου να κυβερνήσει με τα θέλω και όχι με τα πρέπει.

«Δεν ζητάμε δεύτερη ευκαιρία, αλλά πρώτη ευκαιρία. Να κυβερνήσουμε με τα θέλω μας και όχι με τα πρέπει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Τους αφήσαμε γεμάτα τα ταμεία για να τρώει από τα έτοιμα ο κ. Μητσοτάκης. Αυτός είχε την ευχέρεια να δαπανήσει 60 δις. Αν είχαμε εμείς αυτή την ευχέρεια, θα ήταν έτσι τα σχολεία, τα νοσοκομεία;».

Οι υποκλοπές και οι… φυλακές

Επίσης αναφέρθηκε, όπως αναμενόταν, και στο ζήτημα των υποκλοπών και απάντησε και στον Νίκο Ανδρουλάκη για όσα είπε στο debate περί φυλακών.

«Στην πρώτη ερώτηση στο debate ομολόγησε μόνος του ο κ. Μητσοτάκης. Ομολόγησε ότι είναι σκάνδαλο και ότι δεν υπήρχε λόγος για τις παρακολουθήσεις. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη στη Δικαιοσύνη για να αλλάξει ο τόπος.

Γιατί η εισαγγελέας της ΕΥΠ είναι ακόμα στη θέση της. Πού τον κρατάει τον κ. Μητσοτάκη;
Το θέμα είναι που έχει πάει αυτό το υλικό. Χιλιάδες gb πού βρίσκονται σήμερα; Θέλει να εκβιάζει το πολιτικό σύστημα τα επόμενα 20 χρόνια;

Απαντάμε στον κ. Ανδρουλάκη. Πώς θα λογοδοτήσουν οι υπόλογοι; Με τον κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση; Απευθυνόμαστε και στους φίλους του ΠΑΣΟΚ – Κινάλ. Και σε αυτούς τους ΝΔημοκράτες που ντρέπονται για τον βιασμό της δημοκρατίας. Τους λέμε: Ο κ. Μητσοτάκης ζητά λευκή επιταγή. Η μόνη δυνατότητα να υπάρξει κάθαρση είναι με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης» τόνισε.