Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των μέτρων για τη στήριξη των οικογενειών και των πληγέντων από την τραγωδία των Τεμπών, ο προεδρεύων του Σώματος, βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, λογομάχησαν έντονα για τη σειρά με την οποία θα γίνουν οι τοποθετήσεις.

Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ζήτησε η δική του τοποθέτηση να προηγηθεί του συναδέλφου της ΝΔ, αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Λαμπρούλης, ο οποίος βρισκόταν στην έδρα, δήλωσε αναρμόδιος να λύσει το επίμαχο ζήτημα, υπενθυμίζοντας πως υπάρχει συγκεκριμένη σειρά των τοποθετήσεων στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Κάπου εκεί, ο κ. Γιαννούλης εξερράγη, κατηγορώντας τον πρόεδρο ότι μεροληπτεί και βάζει πλάτη στη Νέα Δημοκρατία.

Σε εκείνο το σημείο ο αντιπρόεδρος της Βουλής εξερράγη και ακολούθησε ο παρακάτω έντονος διάλογος:

Γ. Λαμπρούλης: Μα δεν ντρέπεστε λίγο; Σας παρακαλώ πολύ. Έλεος. Δεν ντρέπεστε λίγο; Σας παρακαλώ πολύ. Και μην με αναγκάσετε να πάρω μέτρα. Είστε απαράδεκτος. Είσαι απαράδεκτος. Είσαι απαράδεκτος. Σε παρακαλώ πολύ.

Χρ. Γιαννούλης: Είσαι ανάγωγος

Γ. Λαμπρούλης: Είσαι απαράδεκτος. Είσαι απαράδεκτος. Σε παρακαλώ πολύ.

Χρ. Γιαννούλης: Ντροπή

Γ. Λαμπρούλης: Σε ανακαλώ στην τάξη. Γιαννούλη πρόσεξε καλά. Ακούστε συστηματικά έχετε τέτοιου τύπου συμπεριφορά σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Σας παρακαλώ πολύ και θερμή παράκληση προς την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει κάποια μέτρα. Αναφέρομαι σε εσάς κ. Τσακαλώτο. Δεν είναι συμπεριφορά αυτή.

Ρ. Χρηστίδου: Ντροπή

Γ. Λαμπρούλης: Και αφήστε τα αυτά περί ντροπής κυρία Χρηστίδου. Εντάξει;

Ρ. Χρηστίδου: Μόνο τα δικά μας ακούτε;

Γ. Λαμπρούλης: Σας εντυπωσιάζει η ακοή μου; Σας ευχαριστώ πολύ για το κοπλιμέντο. Ας το κλείσουμε εδώ πέρα. Είστε απαράδεκτοι. Τι να πω.

Αδ. Γεωργιάδης: Η κατηγορία του κ. Γιαννούλη ότι ο κ. Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ, στηρίζει την Νέα Δημοκρατία, με συγχωρείτε αλλά με ξεπερνά.

https://youtube.com/watch?v=ImUrg2w2QCY