Με στόχο την ανατροπή των συσχετισμών προσέρχεται στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού επισημαίνει πως η απλή αναλογική έφερε στρατηγικό εγκλωβισμό, ενώ επαναλαμβάνει ότι το κόμμα του έλαβε το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στην τελευταία κάλπη για ανανέωση, αξιοπιστία και συνοχή, συνεπώς επιδιώκει ουσιαστικές αλλαγές.

Κατηγορώντας τον Μητσοτάκη για αλαζονεία και έπαρση, ο Τσίπρας, αν και παραδέχτηκε σε συνέντευξη πως σκέφτηκε την παραίτηση το βράδυ των εκλογών, θα επιδιώξει από τη Νίκαια, να δώσει το σήμα για την δυναμική επιστροφή του κόμματος, την επανεκκίνηση, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου και να θέσει προτεραιότητα την αναφορά στην ακρίβεια και την οικονομική πολιτική, τη δημόσια υγεία, την παιδεία, την αύξηση του εισοδήματος και τα εργασιακά ζητήματα.

Ο βασικός στόχος, όπως τον παρουσίασε και χθες στην πρώτη του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star, o πρόεδρος του κόμματος είναι: «Να ανατραπούν οι συσχετισμοί, γιατί αν επαναληφθούν θα έχουμε μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση».

Όταν ρωτήθηκε δε, για το δύσκολο βράδυ των εκλογών, ομολόγησε πώς σκέφτηκε την παραίτηση, αλλά, όπως τόνισε, δεν έχει δικαίωμα να λιποτακτήσει τη δύσκολη στιγμή.

Σημειώνεται ακόμα, πως στον απόηχο της κατάρρευσης της Τράπεζας Θεμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία για το γεγονός ότι δεν έχει καταδικάσει ακόμα τις δηλώσεις του Γρηγόρη Ψαριανού, αφού σε χθεσινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με βαριές υβριστικές εκφράσεις καταφέρθηκε εναντίον καθηγητών σχολείων που όπως υποστηρίζει πανηγύριζαν το γεγονός της κατάρρευσης του συστήματος.