Στριμωγμένος από τις εξελίξεις στην υπόθεση της Ροδόπης και ευάλωτος πλέον – λόγω της απογοήτευσης και του αδιεξόδου που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική συντριβή- σε κάθε εισήγηση που δέχεται, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε χθες με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, με θέμα την κατάσταση στη Θράκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε τίποτε στον κ. Σαρμά για τις καταγγελίες των στελεχών του κόμματός του περί στήριξης του τουρκικού προξενείου στον υποψήφιο βουλευτή Φερχάτ Οζγιούρ, ούτε πως ο Φερχάτ έχει μιλήσει δημοσίως για τουρκική μειονότητα, όταν η Ελληνική Δημοκρατία – σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης- αποδέχεται μόνο τη μουσουλμανική μειονότητα στην περιοχή.

Όπως γράφει η αποκαλυπτική στήλη Back Door:

«…αντιθέτως, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τον τρόπο με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης “αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη” και κατηγόρησε την Ντόρα Μπακογιάννη για προσπάθεια να εκβιάσει τη μουσουλμανική μειονότητα. Εξ ου και η ΝΔ, δια στόματος Ακη Σκέρτσου, μίλησε για πολιτική απρέπεια, επειδή -όπως είπε- προσπάθησε “να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό σε ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα”.

Τελικά, ο Τσίπρας διαψεύδει ότι είχε λάβει ενημέρωση πριν από τις εκλογές από τη ΝΔ ή όχι;».