Να μπει ένα τέλος στον διχασμό, την κριτική για το αποτέλεσμα στις εκλογές, τα επιθετικά σχόλια προς τους ψηφοφόρους για την επιλογή τους να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και να ξεκινήσει μια νέα μάχη, με στόχο να ανεβάσει δραματικά τα ποσοστά του επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς και ο ένας μήνας δεν είναι αρκετός για να ανατραπούν ισορροπίες κι όσο και αν στελέχη όπως η Ράνια Σβίγκου μιλούν για «διεκδίκηση κάθε πιθανότητας να κερδίσουμε», ρεαλιστικός στόχος για τον Αλέξη Τσίπρα είναι να επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ποσοστό έστω και λίγο κάτω από το 30%, ώστε να εξασφαλίσει ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει ισχυρή αντιπολίτευση.

Η ανασύνταξη έρχεται αρχικά με τη σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής όπου βρίσκονται φρέσκα πρόσωπα και αρκετά νεαρά σε ηλικία στελέχη. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στους εκλεκτούς είναι για παράδειγμα στελέχη με επιστημονική καταξίωση και κυβερνητική εμπειρία όπως η ειδική στην ρομποτική, Διάνα Βουτυράκου και η διδάκτωρ πληροφορικής του ΑΠΘ Μακρίνα- Βιόλα Κώστη.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η επιλογή του Στέφανου Κασελάκη που έχει θητεύσει στο επιτελείο του Τζο Μπάιντεν, αλλά και της Αθηνάς Λινού που λίγο έλειψε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να ξεπεράσει σε ψήφους τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

Μια δεύτερη αλλαγή αφορά στο επικοινωνιακό κομμάτι καθώς όλα δείχνουν ότι ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζιδης αναλαμβάνει τη νέα προεκλογική καμπάνια.

Η σύνθεση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Ράνια Σβιγκου
Πόπη Τσαπανίδου
Αλέξης Χαρίτσης
Κατερίνα Νοτοπουλου
Ράνια Θρασκιά
Κώστας Ζαχαριάδης
Διάνα Βουτυράκου
Νικόλας Φαραντούρης
Διονύσης Τεμπονέρας
Ευάγγελος Αποστολάκης
Γρήγορης Θεοδωράκης
Χάρης Μαμουλάκης
Έφη Αχτσιόγλου
Αθηνά Λινού
Δημήτρης Λυριτσής
Τζένη Λειβαδαρου
Κινυούα Μάινα Νικόδημος
Μακρίνα- Βιόλα Κώστη
Γιώργος Χουλιαράκης
Γιώργος Καραμέρος