Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1 εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και μίλησε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου αλλά και τον πρωθυπουργό που θα προτείνει σε περίπτωση αδυναμίας εξασφάλισης της αυτοδυναμίας από κάποιο κόμμα.

Τόνισε παράλληλα πως «αν υπάρξει αστάθεια, αυτό που θα ευθύνεται είναι αυτός που βάζει πάνω από όλα την καρέκλα του κι όχι το καλό του τόπου».

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Για εμένα ο στόχος μου είναι αυτό που βρήκα να το πάω παρακάτω. Αν δω ότι δεν τα έχω καταφέρει, προφανέστατα θα θέσω τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε αξιολόγηση, όπως αξιολογούμαι εγώ, αξιολογούνται όλα τα στελέχη του κόμματος μας.

Αυτός ο τόπος έχει προβλήματα που πρέπει να λύσουμε και τα περισσότερα από αυτά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών και των επιλογών που έκαναν Μητσοτάκης και Τσίπρας ως πρωθυπουργοί.

Επίσης, αν υπάρξει αστάθεια, αυτό που θα ευθύνεται είναι αυτός που βάζει πάνω από όλα την καρέκλα του κι όχι το καλό του τόπου», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατηγόρησε δε τον κ. Μητσοτάκη ότι παίζει παιχνίδια με την πρώτη Κυριακή των εκλογών πηγαίνοντας από τώρα σε δεύτερες εκλογές, κάτι που είναι αντισυνταγματικό. Αναφερόμενος παράλληλα στο θέμα του επόμενου πρωθυπουργού, διευκρίνισε ότι δεν θα τον υποδείξει αυτός, αλλά θα είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Σχετικά με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τις κινήσεις αποστασιοποίησης από την κεντρική γραμμή του κόμματος, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «όποιος δεν υπηρετεί τους συλλογικούς μας στόχους, απολογείται στα στελέχη της παράταξης».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων με τη συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη, απάντησε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει με κόμματα που τις κρίσιμες στιγμές έσπρωχναν την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας».