Το δυστύχημα στα Τέμπη προκαλεί σημαντικές απώλειες στη Νέα Δημοκρατία, τέτοιες που τουλάχιστον δημοσκοπικά δύσκολα φαίνεται έστω και στις δεύτερες εκλογές ότι θα καταφέρει να έχει την αυτοδυναμία. Συνεπώς, αναπόφευκτα πλέον και στο Μέγαρο Μαξίμου κοιτούν πιο έντονα το ενδεχόμενο των συνεργασιών και δη αυτή με την Χαριλάου Τρικούπη.
Σήμερα, μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα έλεγε «όχι» υπό όρους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Τι σημαίνει κυβέρνηση συνεργασίας; Σημαίνει κάθονται τρεις άνθρωποι σε ένα τραπέζι και μοιράζουν υπουργεία στους εκλεκτούς και στους φίλους τους; Όχι. «Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι εμπόδιο στην αλαζονεία των ισχυρών.
Υπάρχουν αντίβαρα και δεν μπορεί ένας Πρωθυπουργός να κάνει ό,τι θέλει με τους κολλητούς του» ανέφερε χαρακτηριστικά. Πάντως, ερωτηθείς αν θα βάλει νερό στο κρασί του, τόνισε: «Δεν πρόκειται να βάλω νερό στο κρασί μου, γιατί το κρασί μου δεν είναι ξινό όπως είναι των δύο που έχουν κριθεί, τεσσεράμισι χρόνια ο ένας και τέσσερα χρόνια ο άλλος. Έχει ξινίσει το κρασί τους. Είναι το κρασί που οδηγεί μία χώρα να είναι βουτηγμένη στο χθες και στην ανυποληψία, ενώ μπορεί να γίνει μία χώρα ισχυρή όπου ο λαός της θα ζει με ευημερία, αξιοπρέπεια και προοπτική».
«Σύμμαχός μας το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης
Την ίδια ώρα, ήρθε μια ακόμα δήλωση που άναψε φωτιές στο πολιτικό σκηνικό. Ο έμπειρος Νικήτας Κακλαμάνης προέτρεψε το Μέγαρο Μαξίμου να διερευνήσει μια πιθανή συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ! «Ο πλέον φυσικός σύμμαχός μας, χωρίς να σημαίνει ότι έχουμε ταυτότητα απόψεων, δεν έχουμε αλλά που σίγουρα είναι ένα αστικό κόμμα σοσιαλδημοκρατικό είναι το ΠΑΣΟΚ.
Εκτιμώ ότι οι άνθρωποι που κάνουν το σχεδιασμό μέσα στο Μαξίμου αυτό το plan B το έχουν κατά νου και το δουλεύουν και αν δεν το έχουν θα πρέπει να το βάλουν και να το δουλεύουν», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών. Μάλιστα, προσέθεσε συνεργασία θα πρέπει να υπάρξει και από την πρώτη Κυριακή: «Εάν οι αριθμοί εξυπηρετούν αυτό το συγκεκριμένο σκοπό προσωπικά δεν είμαι αντίθετος να συζητηθεί αυτό από την πρώτη Κυριακή αλλά νομίζω ότι τα ποσοστά δεν θα δίνουν αριθμητικά 151 μεταξύ των δύο κομμάτων.
Αν είναι αριθμητικά εφικτό θα πρέπει να συζητηθεί και αυτό παρότι αυτό έρχεται σε κόντρα από τη βασική στρατηγική που είχαμε αυτοδύναμη Ελλάδα –αυτοδύναμη ΝΔ αλλά όλα πρέπει να είναι πάνω στο τραπέζι. Δεν δίνω μεγάλες πιθανότητες γιατί αριθμητικά δεν θα βγαίνει».