«Κύριε Ανδρουλάκη, ο κ. Τσίπρας επιμένει να επαναφέρει τη ΔΕΗ σε δημόσιο έλεγχο, με τον κ. Μητσοτάκη να μην συμφωνεί με αυτό. Εσείς που κινήστε σε αυτό το θέμα θα το βάζατε ως προαπαιτούμενο», ήταν η ερώτηση της Ράνιας Τζίμα στον Νίκο Ανδρουλάκη στα πλαίσια της πέμπτης ενότητας του debate.

«Κυρία Τζίμα, αυτή τη στιγμή το 34% των μετοχών της ΔΕΗ βρίσκεται στο δημόσιο, οπότε το κράτος κάνει κουμάντο, είτε με 34% είτε με 50%. Άρα το ελληνικό δημόσιο καθορίζει την πολιτική. Είναι λοιπόν μία πρόταση που δεν αλλάζει το αν θα έιναι η ΔΕΗ πιο φιλική προς τον πολίτη.

Για μένα πρέπει να διασυνδέσουμε την απολιγνητοποίηση ως κίνηση της οικονομίας με επενδύσεις στο δίκτυο και την αποθήκευση. Για να πειρορίσουμε την εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο, στην οποία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησαν. Βάζω αυτές τις θέσεις έτσι ώστε να εμποδίσουμε τις ανισότητες και του κόστους της ενέργειας που θα έρθει τα επόμενα χρόνια.

Βάζω τη μεγάλη εικόνα. Καταψήφισα ως ευρωβουλευτής το εμπόριο ρύπων. Είναι φόρος στον άνθρακα για τα πιο ενερργοβόρα σπίτια και αυτοκίνητα, δηλαδή στους πιο αδύναμους που δεν μπορούν να αλλάξουν αυτοκίνητο συχνά».