Η λίστα των πρωταγωνιστών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004 που φθάνουν στο κατώφλι της πολιτικής, μεγαλώνει ύστερα από την πρωτοβουλία του κυβερνώντος κόμματος να εντάξει στη φαρέτρα των υποψηφίων του, τον άλλοτε δεξιό οπισθοφύλακα του Παναθηναϊκού και της Ατλέτικο Μαδρίτης μεταξύ άλλων, Γιούρκα Σεϊταρίδη.

Η υποψηφιότητα του στα Γιάννενα, από όπου και ξεκίνησε η ποδοσφαιρική σταδιοδρομία του στον τοπικό ΠΑΣ, αυξάνει τον αριθμό των αστέρων της μεγαλειώδους επιτυχίας των πορταγαλικών γηπέδων, που μετακινήθηκαν στον πολιτικό στίβο, είτε από το πόστο του βουλευτή και του ευρωβουλευτή, είτε σε επίπεδο τοπικής αυτοδίοικησης.

Ομοίως, είχε συμβεί πρίν «κλειδώσει» η ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών με τον Βασίλη Τσιάρτα. Ο πάλαι ποτέ σταρ της ΑΕΚ και εκ των καπετανέων του… «πειρατικού», ύστερα από σωρεία ρατσιστικών σχολίων και φασιστικών συμπεριφορών, κέρδισε επάξια μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος του Θάνου Τζήμερου και του Φαήλου Κρανιδιώτη, Εθνική Δημιουργία.

Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου είχαν ξανά ποδοσφαιρικό άρωμα, αφού μεταξύ άλλων συμπεριλήφθηκε το όνομα του Τάκη Φύσσα, στις προηγούμενες εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, χαρακτηριστικό παράδειγμα συνιστά η περίπτωση του Ζήση Βρύζα, όταν τον Οκτώβρη του 2010, ο άμεσος συνεργάτης του τότε ομοσπονδιακού προπονητή Φερνάντο Σάντος, είχε αρνηθεί ότι θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Στο πλευρό του Στέλιου Αγγελούδη αυτή τη φορά, που κατεβαίνει ως υποψήφιος στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο νυν μάνατζερ σκοπεύει να διεκδικήσει την ευκαιρία να εμπλακεί με τα κοινά σε τοπικό επίπεδο. Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και αρχηγός του ΠΑΟΚ Γιώργος Τουρσουνίδης, κατέρχεται επίσης με τον ίδιο συνδιασμό.

Παρόμοιο, το παράδειγμα του λυτρωτή της Εθνικής στη Λισσαβώνα, Άγγελου Χαριστέα. Αν και ακούστηκε το όνομά του αρκετά, δεν επαληθεύθηκαν οι πληροφορίες για κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές με την γαλάζια παράταξη, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να έχει τον ρόλο του περιφερειακού σύμβουλου Κεντρικής Μακεδονίας όπου και εκλέχθηκε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Στις ίδιες εκλογές, υπενθυμίζεται ότι η λαϊκή ετυμηγορία, ανέδειξε τον Αντώνη Νικοπολίδη σε όμοια θέση, αφού ο διακεκριμένος τερματοφύλακας, εκτός από προπονητής, είναι και εκλεγμένο δημοτικός σύμβουλος με τον Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά.

Σε επίπεδο Ευρωβουλής, υπενθυμίζεται ότι αρχηγός της Εθνικής το 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης, στις ευρωεκλογές του 2014 και του 2019 εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ στις 28 Ιανουαρίου 2020 διεγράφη από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και επανεντάχθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2021, σε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.