Την Τετάρτη 27 Απριλίου αναμένεται να ανακοινώνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας η Νέα Δημοκρατία. Σε εκλόγιμη θέση αναμένεται να βρεθεί η γνωστή ιστορικός Μαρία Ευθυμίου ενώ φέρεται να έχει δεχθεί πρόταση από την «γαλάζια» παράταξη και η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ – έγινε γνωστή κατά την περίοδο του κορωνοϊού – Αναστασία Κοτανίδου.

Όπως γράφει η αποκαλυπτική στήλη Back Door στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα είναι επίσης και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Χρήστος Στυλιανίδης αλλά και ο Aκης Σκέρτσος που θα είναι και εκπρόσωπος της ΝΔ στην προεκλογική περίοδο. Με δεδομένο, πάντως, ότι οι βουλευτές Επικρατείας θα είναι πλέον 15, το πρώτο κόμμα, ανάλογα με το ποσοστό του, μπορεί να εκλέξει από 5 έως και 7 βουλευτές.

Εξ ου και τα τελευταία 24ωρα υπάρχει φημολογία για το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου – και σε εκλόγιμη θέση. Ο γνωστός δικηγόρος και τεχνοκράτης με εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη, εμπιστεύεται όσο λίγους ο Κυριάκος Μητσοτάκης.