Την πρώτη της επίσκεψη στη φυλακή από συνάδελφο πολιτικό δέχτηκε η Εύα Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν, στις Βρυξέλλες, όπου κρατείται.

Συμπληρώνοντας σε λίγες ημέρες 4 μήνες παρουσίας στη φυλακή, η Εύα Καϊλή είδε την Ιταλίδα Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, επίσης Ευρωβουλευτή, να την επισκέπτεται, με την Corriere Della Sera να μεταφέρει αποσπάσματα από τις συνομιλίες τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία πριν μερικά 24ωρα μετέφερε δήλωση της Καϊλή ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία τις πρώτες εβδομάδες της σύλληψής και προφυλάκισής της, η Ελληνίδα πολιτικός έκανε λόγο για μια πολιτική δίωξη, διατράνωσε την αθωότητα της και δεν έδειξε να πτοείται, υποσχόμενη πως θα ασχοληθεί ξανά με την πολιτική.

«Είμαι αθώα και θα το αποδείξω. Αλλά δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο. Τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης, μέρος της οποίας είναι μια προκατάληψη, μια προκατάληψη που ούτως ή άλλως υφίσταται εναντίον βουλευτών και πολιτικών από τη Νότια Ευρώπη. Οι Μαλτέζοι, οι Έλληνες, οι Ιταλοί και ούτω καθεξής. Όταν τελειώσει όλο αυτό, θέλω να αρχίσω να ασχολούμαι ξανά με την πολιτική».

Η Εύα Καϊλή απευθύνθηκε εγκάρδια στην Μπεργκαμίνι, εκφράζοντας εμμέσως το παράπονο για το ότι δεν την έχει επισκεφτεί κανείς άλλος μέχρι στιγμής.

«Εκτιμώ το θάρρος σας. Είστε η πρώτη βουλευτής που ήρθε εδώ στη φυλακή για να δει πώς είμαι. Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει κανείς. Κανείς από το κόμμα μου, κανείς από την Ελλάδα μου. Μετά τον σάλο των πρώτων ημερών αυτής της υπόθεσης, κανείς δεν μιλάει πια γι’ αυτό. Με αγνοούν, με έχουν ξεχάσει ή μάλλον με έχουν διαγράψει».

* Photo credits: Sooc