Την πρώτη ανάγνωση του exit poll έκανε το ΒΒC λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωσή του. Το βρετανικό δίκτυο στάθηκε στην αυτοδυναμία που κερδίζει άνετα η ΝΔ, στην μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην επιτυχία των ακροδεξιών Σπαρτιατών. Κάνει μάλιστα και εκτενή αναφορά στην πρόσφατη τραγωδία στην Πύλο, λέγοντας πως δεν φαίνεται να είχε επίπτωση στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά το BBC αναφέρει τα εξής:

«Ο Έλληνας ηγέτης του συντηρητικού χώρου, Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να κερδίσει μια δεύτερη θητεία ως πρωθυπουργός και πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα exit poll.

Είχε ήδη επικρατήσει του αντιπάλου του, του κεντροαριστερού ΣΥΡΙΖΑ, το Μάιο, αλλά προκήρυξε νέες εκλογές σε μια προσπάθεια να κερδίσει αρκετές έδρες ώστε να κυβερνήσει μόνος του.

Το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία, προβλέπεται να κερδίσει το 40-44% των ψήφων, πολύ μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ με 16,1-19,1%.

Η ψηφοφορία έγινε 11 ημέρες μετά την τραγωδία με μεταναστευτικό σκάφος στα ανοιχτά της Ελλάδας, στην οποία εκτιμάται πως 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Αν και κρατήθηκε τριήμερο πένθος, η καταστροφή είχε μικρή επίδραση στην προεκλογική εκστρατεία και οι Έλληνες ψήφισαν υπέρ της διατήρησης της οικονομικής σταθερότητας.

Σύμφωνα με τους ελληνικούς εκλογικούς κανόνες για τις δεύτερες εκλογές, απονέμεται στους συντηρητικούς ένας μπόνους αριθμός εδρών στο κοινοβούλιο, αλλά ο ακριβής αριθμός εξαρτάται από το τελικό αποτέλεσμα.

Τα exit poll προαναγγέλουν ένα κακό αποτέλεσμα για το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά καταγράφουν επιτυχία για το νεοσύστατο ακροδεξιό κόμμα των Σπαρτιατών, το οποίο φαίνεται πως θα περάσει το όριο του 3% και θα μπει στο κοινοβούλιο».