Η τραγωδία στα Τέμπη με στη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών συγκλόνισε τη χώρα, ενώ το τριήμερο πένθος που αποφασίστηκε επηρεάζει τις κινήσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Παρ’ όλα αυτά, κυκλοφόρησαν ορισμένες φήμες περί αναβολής των εκλογών, με κυβερνητικούς αξιωματούχους να τις διαψεύδουν.

«Δεν υπάρχουν και δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν τέτοιες σκέψεις», επισημαίνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μεταφέροντας και το κλίμα που επικράτησε στην πρωινή σύσκεψη, η οποία συγκλήθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο μετά την ολονυκτία που έκανε ο κυβερνητικός μηχανισμός, ο οποίος τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού από τη στιγμή που έφθασαν οι πρώτες πληροφορίες για την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα Τέμπη.

«Σε αυτή τη φάση η μόνη μας σκέψη είναι στην περίθαλψη των ανθρώπων και στην υποστήριξη των οικογενειών του», σημειώνουν οι ίδιοι αξιωματούχοι. «Σε δεύτερο χρόνο θα ασχοληθούμε με τις ευθύνες και τα αίτια του δυστυχήματος», συμπληρώνουν. Και καταλήγουν: «Οποιοδήποτε άλλο ζήτημα θα μας απασχολήσει αργότερα».