Το μήνυμα που εκπέμπει προς πάσα κατεύθυνση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και το ανέφερε και στην ΕΡΤ, είναι να προκύψει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου μια ασφαλής και όχι οριακή αυτοδυναμία για να μπορέσει η χώρα να κυβερνηθεί.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι ζητεί ισχυρή εντολή, γιατί διαφορετικά -δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας- είναι πιθανό να οδηγηθούμε σε τρίτες εκλογές. «Θυμίζω στους πολίτες ότι ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. Επειδή έχω αποκλείσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σύμπραξη με κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, ένα τέτοιο σενάριο νομοτελειακά, θα μας οδηγούσε σε εκλογές τον Αύγουστο» είπε.

Όπως γράφει η αποκαλυπτική στήλη Back Door:

«…Εξ ου και το γαλάζιο επιτελείο κινητοποιεί όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι ψηφοφόροι, να κατανοήσουν ότι η σαρωτική υπεροχή της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου μπορεί να «δείχνει» με σαφήνεια το πρώτο κόμμα, ωστόσο πρακτικά μένει αυτό να επαναβεβαιωθεί στην κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής».