Με τη διαφορά στις 20 μονάδες και τη μεγαλύτερη ήττα κόμματος εξουσίας στη μεταπολίτευση, θα περίμενε κανείς ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθούσαν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να κάνουν αυτοκριτική, αν μη τι άλλο για να μην βρεθούν προ ακόμα πιο δυσάρεστων εκπλήξεων στη συνέχεια.

Κάποια στελέχη του κόμματος κινούνται όντως προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο υπάρχουν και οι επικριτές των… πάντων. Ήδη από τις πρώτες ώρες μετά τις εκλογές δεν ήταν λίγοι αυτοί που μιλούσαν για ανευθυνότητα και ανωριμότητα του λαού, για εγκληματική αδιαφορία υποτιμώντας τους ίδιους ψηφοφόρους που κάποτε έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Μιλώντας χθες στο Kontra, ο Νίκος Ξυδάκης επιβεβαίωσε ότι μερίδα στελεχών της Κουμουνδούρου δεν έχει βάλει καθόλου μυαλό παρά την πανωλεθρία…

«Ίσως σε ένα μέρος του πληθυσμού, μέσα στη συσκότιση, την παραπληροφόρηση και την ομίχλη στα μυαλά, υπάρχει ένα σύνδρομο “είμαστε θυρωροί της νύχτας”, ένα “σύνδρομο της Στοκχόλμης”» τόνισε αρχικά αναφερόμενος στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε σχολιάζοντας την ψήφο των νέων:

«Είτε δεν έχουν καταλάβει οι ίδιοι τι γίνεται, είτε δεν έχουν καταλάβει οι γονείς τους».