Κανονικά αναμένεται να είναι ο Κώστας Καραμανλής στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για απόπειρα καπηλείας. «Ένα πράγμα είναι η ευθύνη και άλλο η απόπειρα καπηλείας της οργής. Η χυδαία προπαγάνδα δεν μπορεί να σταθεί. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν για την απόπειρα καπηλείας. Το υπουργείο εσωτερικών απάντησε χθες στον κύριο Ραγκούση, Όταν οργανισμός ζητούσε 18 σταθμάρχες και βρέθηκα μόνο δύο τι είδους πολιτική παρέμβαση και πολιτικό μέσον να προκύψει», είπε.

Νωρίτερα, ξεκαθάρισε ότι την Πέμπτη αναμένεται να διεξαχθεί το Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο θα κατατεθεί και η πρόταση Γεραπετρίτη για την ασφάλεια των τρένων. Σε ότι αφορά την ημερομηνία των εκλογών δεν απάντησε όπως επίσης και σε ότι αφορά τις ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό.«Ο πόνος, η θλίψη, η οργή περισσεύουν. Η σκέψη όλων μας είναι στην οικογένεια όλων αυτών που έχασαν τόσο άδικα τα παιδιά τους. Όλοι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες συμπαραστεκόμαστε στο δράμα που έφερε αβάσταχτο πόνο στις οικογένειες και στους οικείους της. Μπροστά στο ανείπωτο πόνο ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και προπάντων από τους συγγενείς των θυμάτων μια μεγάλη και βαθιά συγνώμη τόσο προσωπικά όσο και στο όνομα όσων κυβέρνησαν τη χώρα», τόνισε.

Ακόμα δεν ξεκαθάρισε πότε θα λειτουργήσει εκ νέου ο σιδηρόδρομος, όμως είπε ότι ο αρμόδιος υπουργός θα προβεί σε παρεμβάσεις άμεσης βελτίωσης των σιδηροδρόμων. Άμεσα, δε, αναμένεται να ζητηθεί από την ευρωπαΐκή επιτροπή και τις άλλες φίλες χώρες η συνδρομή τους σε τεχνογνωσία ώστε να αποκτήσουμε ένα ασφαλές στη διαδρομή και δίκτυο. «Θα επιδιώξουμε πρόσθετη κοινοτική χρηματοδότηση για αναβαθμιστεί το δίκτυο και θα προτείνουμε σε όλα τα κόμματα να δεσμευτούν στην επόμενη Βουλή να συσταθεί ειδική επιτροπή, δηλαδή εξεταστική που θα διερευνήσει την ιστορία των σιδηροδρόμων την τελευταία εικοσαετία. Χρέος όλων μας είναι να γίνει ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανά συμβεί κάτι τέτοιο γεγονός», συμπλήρωσε.

Τέλος, επανέλαβε ότι η επιτροπή σε καμία περίπτωση δεν θα υποκαταστήσει την δικαιοσύνη. «Θα ήταν αδύνατο άλλωστε το αντίθετο. Κάθε συμπέρασμα που θα προκύψει θα τεθεί στη διάθεση της δικαιοσύνης για να αξιολογηθεί».