Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα της Δευτέρας (24/04) με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν τον περαιτέρω συντονισμό της παροσπάθειας παροχής βοήθειας στους Έλληνες που έχουν εγκλωβιστεί στο Σουδάν και την απομάκρυνσή τους από τα σημεία της εμφύλιας διαμάχης.

Απεγκλωβίστηκαν 28 Έλληνες

Συνολικά 28 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους έχουν απεγκλωβιστεί, την Κυριακή (23/04) και τη Δευτέρα (24/04), από το Σουδάν. Μάλιστα, σήμερα το πρωί απεγκλωβίστηκαν 10 Έλληνες και – πριν από λίγο – ακόμα πέντε, με τη συνδρομή της Ιταλίας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ακόμα, την Κυριακή (23/04) απεγκλωβίστηκαν περίπου 13 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και οι δύο τραυματίες. Ο ένας από τους δύο Έλληνες τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, διότι ο τραυματισμός του από θραύσματα στην κοιλιά έχει επιδεινωθεί από υποκείμενα νοσήματα.

Ο Δένδιας ενημερώνει τα κόμματα για την κατάσταση στο Σουδάν

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα ενημερώσει για την κατάσταση στο Σουδάν, το μεσημέρι της Τρίτης (25/04), στις 12:00, σε συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους τους, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Photo credits: Eurokinissi