«Άναψε» για τα καλά η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου. Το νέο θέμα αντιπαράθεσης αφορά τη δήλωση του Γιάννη Δραγασάκη στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου σχετικά με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου που ανέρχεται σήμερα στα 800.000 ευρώ για γονικές παροχές και δωρεές, καθώς και στην αύξηση του φόρου στα μερίσματα.
Η συγκεκριμένη αποστροφή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έφερε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, με τον Γιάννη Οικονόμου να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «θέλει να επαναφέρει την χώρα στις εποχές της φορολογικής εξόντωσης των πολιτών».
Άμεση ήταν η απάντηση του Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος με ανακοίνωσή του, επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία για «κρυφή φορολογική ατζέντα», καλώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό να απαντήσει για το χρέος της κυβερνητικής πολιτικής από το 2019 έως το 2022».
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου- με αφορμή χθεσινή μου ομιλία στο Οικονομικό Επιμελητήριο- αποκαλύπτει την τακτική της κυβέρνησης ενόψει των εκλογών της 21ηςΜαίου. Η τακτική της συνίσταται στο εξής: από τη μία θα καταγγέλλει το «φάντασμα» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «φορομπηχτική πολιτική» και από την άλλη θα κρατά κρυφή την ατζέντα των μέτρων που θα πάρει στην περίπτωση που εκλεγεί.
Στη χθεσινή ομιλία μου ουδεμία φορολογία «προανήγγειλα» όπως ψευδώς γράφουν τα κυβερνητικά φερέφωνα, ούτε αναφέρθηκα στην πρόταση φορολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την οποία ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας έχει διατυπώσει με σαφήνεια στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2022. Αντιθέτως επανέλαβα την κριτική, που έχω και άλλοτε ασκήσει, στην άνιση και άδικη κατανομή των φορολογικών βαρών από την κυβέρνηση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.
Καλώ την κυβέρνηση: 1) να απαντήσει αν έχει ήδη αναθέσει προκαταρκτικές μελέτες για την αύξηση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες και στα μεσαία στρώματα, ποιες είναι οι εισηγήσεις των εν λόγω μελετών και ποιες από αυτές έχει υιοθετήσει και 2) να ενημερώσει τον ελληνικό λαό πότε, ποιος και πώς θα πληρώσει το χρέος Μητσοτάκη, δηλαδή την κληρονομιά των 45 δισ. ευρώ με τα οποία έχει αυξηθεί το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης την περίοδο 2019-2022».