Οι βουλευτές που προέκυψαν από την κάλπη της 21ης Μαΐου θα ορκιστούν το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής 28 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα. Την επόμενη μέρα θα εκλεγεί ο (μεταβατικός) πρόεδρος της Βουλής, οι αντιπρόεδροι καθώς και οι κοσμήτορες και οι γραμματείς, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας 28 Μαΐου αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Σε αυτήν τη βραχύβια Βουλή θα συναντηθούν και οι αδελφοί Βελόπουλοι. Αλλά θα βρίσκονται την Κυριακή σε αντίπαλες πτέρυγες. Στη μία πλευρά, εκείνη της Ελληνικής Λύσης η οποία έβγαλε συνολικά 16 βουλευτές, θα βρίσκεται ο επικεφαλής του κόμματος, ο Κυριάκος Βελόπουλος. Στην άλλη πλευρά, εκείνη των συνολικά 146 βουλευτών της ΝΔ, θα είναι ο Δημήτρης Βενιέρης – Βελόπουλος.

Αυτός είναι ο «άγνωστος» αδελφός του που άλλαξε το επώνυμό του

Ο «άγνωστος» αδελφός του Κυριάκου Βελόπουλου είναι ο Δημήτρης Βενιέρης Βελόπουλος, ο οποίος αποφάσισε να … αποκτήσει και δεύτερο επώνυμο! Όπως είχε εξηγήσει σε εκπομπή, επηρεάστηκε από την χαρακτηριστική ταινία με πρωταγωνιστή τον Νίκο Κούρκουλο!

Τα δύο αδέλφια κατέβηκαν στις εκλογές στην Α’ Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Βενιέρης Βελόπουλος υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Βελόπουλος με το κόμμα του την Ελληνική Λύση.

Τα δύο αδέλφια πέρασαν χωριστά μεγάλο μέρος της παιδικής τους ηλικίας, καθώς κατάγονταν από μία φτωχή οικογένεια και οι γονείς τους έφυγαν μετανάστες στη Γερμανία όταν ήταν μικροί. Για 11 χρόνια μεγάλωναν σε χωριστά σπίτια με τον μικρότερο, τον Κυριάκο Βελόπουλο να μεγαλώνει στο σπίτι του θείου τους στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Η ενασχόληση με την πολιτική

Ο Δημήτρης Βενιέρης Βελόπουλος έγινε γνωστός ως ραδιοφωνικός παραγωγός, παρουσιαστής και δημοσιογράφος, ωστόσο έχει σπουδάσει στο τμήμα μηχανικών τοπογραφίας και γεωοπληροφορικής από το οποίο αποφοίτησε το 1987. Παράλληλα με τις σπουδές, μπήκε μέσα του το …μικρόβιο της πολιτικής.

Τα πρώτα χρόνια η δημοσιογραφία κέρδισε και τον αδελφό του Κυριάκο, ο οποίος στην πορεία ανέπτυξε τη δική του επιχειρηματική δράση… για να τον κερδίσει και εκείνον η πολιτική.

«Η θεώρησή μου για τη πολιτική και την κοινωνία είναι διαμετρικώς αντίθετη με τον αδερφό μου. Εγώ απευθύνομαι σε πολίτες που έχουν σταθερά ευρωπαϊκό προσανατολισμό και είμαι κοινωνικά φιλελεύθερος» έχει πει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Δημήτρης Βενιέρης-Βελόπουλος.

Το… διαφορετικό επίθετο

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται γιατί ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Δημήτρης Βενιέρης – Βελόπουλος έχουν… λίγο διαφορετικό επίθετο.

Αυτό έγινε γιατί ο Δημήτρης Βελόπουλος αποφάσισε πριν από πολλά χρόνια να προσθέσει και το Βενιέρης στο επίθετό του, και να πορευθεί με αυτό με το οποίο έχει γίνει γνωστός από όταν ήταν ραδιοπειρατής τα χρόνια της δεκαετίας του ’80. Το «Βενιέρης» ήταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε τότε.

Λάτρης του ραδιοφώνου ο δημοσιογράφος έχει μεγάλη διαδρομή στα ερτζιανά αλλά και σε άλλα ΜΜΕ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.