Την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν (αλλά αδυνατούν προς το παρόν) να καταλάβουν ποια λάθη έγιναν καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας και όχι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο και η διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία έφτασε σε δυσθεώρητα επίπεδα, στελέχη του κόμματος εκφράζουν διαφορετικές απόψεις όταν καλούνται να δώσουν εξήγηση στο αποτέλεσμα των εκλογών.

Υπάρχουν βουλευτές που εξακολουθούν να αρνούνται να κάνουν αυτοκριτική και υπάρχει και μια άλλη κατηγορία που φαίνεται να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της αποτυχίας και να προσπαθεί να βρει τον τρόπο να μαζευτεί η ήττα στις δεύτερες εκλογές.

Ο Γιώργος Τσίπρας για παράδειγμα, τόνισε προχθές ότι «δεν βρέχει, μας φτύνουν» σε μια μακροσκελή, γεμάτη αυτοκριτική, ανάρτησή του στο Facebook. Σήμερα ήταν η σειρά του Κώστα Ζαχαριάδη να δείξει με τα λόγια του πόσο ενόχλησε την Κουμουνδούρου το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» όπου και φιλοξενήθηκε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν ήταν χαστούκι, ήταν μπουνιά που φάγαμε στη μούρη και την καταλάβαμε»…