Στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου παρουσίασε ο Θωμάς Γεράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της MARC το πρώτο exit poll και άμεσα ξεκίνησε μία μεγάλη συζήτηση γύρω από τα κόμματα που παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη Βουλή.

«Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση οι εκπλήξεις είναι ένα στοιχείο της βραδιάς. Το ενδιαφέρον δεν θα μονοπωλήσουν το πρώτο και το δεύτερο κόμμα, θα υπάρξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και στα μικρότερα κόμματα», είχε σχολιάσει νωρίτερα ο κ. Γεράκης προαναγγέλοντας το γρίφο της βραδιάς.

Σίγουρη θεωρείται η νίκη της ΝΔ και η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το θέμα που ανοίγει με τα ποσοστά που συγκέντρωσαν η Ελληνική Λύση, η ΝΙΚΗ και οι Σπαρτιάτες συζητήθηκε έντονα.

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα καθώς «Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει ακροδεξιά στροφή».

Ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «καλό είναι να μην αναπαράγουμε τη ρητορική της ακροδεξιάς».

Σε άλλες παρατηρήσεις γύρω από τα εκλογικά αποτελέσματα, στα πρώτα εκλογικά κέντρα της Κομοτηνής φαίνεται ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται, ενώ για το ΠΑΣΟΚ τα ποσοστά δείχνουν ότι μένουν στάσιμα με ελαφρά πτώση.

Όπως δήλωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Θα αξιολογήσουμε όλα τα αποτελέσματα» και συμπλήρωσε ότι «στόχος είναι να πιστέψει ο κόσμος ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο ισχυρός πόλος απέναντι στη ΝΔ».

Καθώς η βραδιά προβλέπεται μεγάλη ο γρίφος για τα κόμματα και τον ακριβή αριθμό τους που θα μπει στη Βουλή παραμένει.