Μεγάλη είναι η συμμετοχή και στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις 11:30 στις κάλπες είχαν ψηφίσει 40.000 μέλη με έναν ρυθμό, δηλαδή, της τάξης των 280 μελών το λεπτό.

Στις 11:15 το πρωί είχαν ψηφίσει 39.000 μέλη ενώ την περασμένη Κυριακή την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει 35.000.

Στις 10:30 το πρωί της Κυριακής στις κάλπες έχουν προσέλθει 27.737 μέλη του κόμματος όταν την ίδια ώρα την περασμένη εβδομάδα είχαν ψηφίσει 26.000 ενώ στις 9:50 είχε ανακοινωθεί ότι στις κάλπες είχαν προσέλθει ψηφίσει 19.000 μέλη του κόμματος ενώ την αντίστοιχη ώρα την περασμένη Κυριακή ο αριθμός τους ήταν 10.000.

Παράλληλα, κατά πληροφορίες, από όσους έχουν ψηφίσει ως τώρα, οι 5000 δεν είχαν πάει στον πρώτο γύρο

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές μέχρι τις 8 το βράδυ εκτός αν δοθεί παράταση λόγω μεγαλύτερης συμμετοχής.

Υπενθυμίζεται ότι μπορούν να ψηφίσουν όσοι ψήφισαν την περασμένη Κυριακή αλλά και όσοι είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών του ΣΥΡΙΖΑ, συνολικά περίπου 188.000 μέλη.

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ηλεκτρονική ψηφοφορία άρχισε τα μεσάνυχτα.

Έφη Αχτσιόγλου: «Επιστροφή της παράταξής μας σε κυβερνητική τροχιά»

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Έφη Αχτσιόγλου, ψήφισε πριν από λίγο στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, κάνοντας λόγο για «επιστροφή της παράταξης σε κυβερνητική τροχιά». Μάλιστα, η κ. Αχτσιόγλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω.

Κατά τις δηλώσεις της μετά την ψηφοφορία της, η κ. Αχτσιόγλου επεσήμανε: «Σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν ένα βασικό μήνυμα, ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και ασκεί αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση που νομίζει ότι κυβερνά με λευκή επιταγή».

Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η μαζική συμμετοχή είναι για όλους μας ευθύνη και δέσμευση, για μένα σίγουρα είναι, ότι θα είμαστε εδώ για τους ανθρώπους που εκφράζουν μια διαφορετική πολιτική στον τόπο. Είμαι αισιόδοξη, πιστεύω ότι σήμερα το βράδυ θα είμαστε όλοι χαμογελαστοί στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η κ. Αχτσιόγλου, επίσης, ανέφερε: «Ισχυρή δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και επιστροφή της παράταξής μας σε κυβερνητική τροχιά».

Στέφανος Κασσελάκης: «Μια νέα μέρα ξημερώνει»

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, έστειλε το δικό του μήνυμα για τις εσωκομματικές εκλογές, παροτρύνοντας τον κόσμο να ψηφίσει.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του που προβλήθηκαν από τον ΣΚΑΪ, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Παροτρύνω όλο τον κόσμο να ψηφίσει, είναι η πιο όμορφη διαδικάσια, μια νέα μέρα ξημερώνει». Επισημαίνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης, στις 12:00.