Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια έγιναν τη Δευτέρα τα εγκαίνια της έκθεσης έργων τέχνης του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα στο Ζάππειο.

Ο Έντι Ράμα έχει και σε άλλες περιπτώσεις δείξει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες. Η έκθεση με τίτλο «Improvisations» («Αυτοσχεδιασμοί») έχει έργα μεικτής τεχνικής και γλυπτά.

Σε χαρτιά μεγέθους Α4 από σημειώσεις, ημερολόγια, ή πολιτικά έγγραφα, που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί, ο Έντι Ράμα αυτοσχεδιάζει με χρώματα, παστέλ, μαρκαδόρους και ακουαρέλες που βρίσκονται μόνιμα εκεί, ενόσω ενεργεί ως ανώτερος αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συναντήσεων και τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

«Η απόφαση να βαφτούν με πολύχρωμα έντονα χρώματα και γεωμετρικά ή οργανικά σχήματα οι προσόψεις των άχαρων και ταλαιπωρημένων κτιρίων της πόλης ζωντάνεψε το αστικό τοπίο, συνέβαλε στην ταχεία βελτίωση της εικόνας της πόλης και τη βιωσιμότητά της, στην τόνωση μιας αίσθησης κοινότητας και, κυρίως, επηρέασε θετικά τη διάθεση των πολιτών και κέρδισε την εμπιστοσύνη τους» τόνισε η επιμελήτρια της έκθεσης, Κατερίνα Κοσκινά.

Έντι Ράμα
Έντι Ράμα
Έντι Ράμα
Έντι Ράμα
Έντι Ράμα