Αναφορά στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου κάνει η ιστοσελίδα Euractiv και επικαλούμενη εξειδικευμένες δημοσκοπήσεις, προβλέπει πολύ μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

«Οι Έλληνες ψηφίζουν στις 21 Μαΐου σε μία από τις πιο απρόβλεπτες εθνικές εκλογές των τελευταίων ετών, με τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης αβέβαιο και τους κορυφαίους πολιτικούς να διαφωνούν για την αξιοπιστία των τρεχουσών δημοσκοπήσεων που ευνοούν τους κυβερνώντες συντηρητικούς», αναφέρει η EurActiv στην ανάλυσή τις για τις Εκλογές και στη συνέχεια παρουσιάζει τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που φέρνουν τη ΝΔ μέχρι και πάνω από 36% και τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και κάτω από 30%.

Στη συνέχεια, ωστόσο, επικαλείται δημοσκοπήσεις που διεξάγουν πολυεθνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, θα γίνει μεγάλο ντέρμπι με τη Νέα Δημοκρατία να εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει 1.890.000 ψήφους και τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί ελάχιστα πίσω με 1.860.000 ψήφους, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ δεν ξεπερνά τις 510.000 ψήφους.