Μετά από μια μεγάλη δικαστική περιπέτεια που κορυφώθηκε την προφυλάκισή της με αιτιολογία ότι το όνομά της ενεπλάκη στο σκάνδαλο Qatargate, η Εύα Καϊλή επέστρεψε στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου.

Η ελληνίδα Ευρωβουλεύτρια παρακολούθησε χθες διά ζώσης την ομιλία της εξόριστης ηγέτιδας της λευκορωσικής αντιπολίτευσης Σβιατλάνα Τσικχανούσκαγια, η οποία στράφηκε ξανά κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν και κάλεσε τους ευρωπαίους συμμάχους να υποστηρίζουν τον λαό της Λευκορωσίας στον αγώνα για ελευθερία.

Η Εύα Καϊλή είχε ζητήσει να επιστρέψει στις διεργασίες του Ευρωκοινοβουλίου και το αίτημά της εγκρίθηκε στις αρχές Ιουνίου.

Επόμενος στόχος της να επιστρέψει στην Ελλάδα, κάτι που είχε δηλώσει προ μηνών μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου:

«Μου λείπει πάρα πολύ η πατρίδα μου, θέλω να έρθω όσο πιο γρήγορα γίνεται αλλά θέλω πρώτα να έχω αποτινάξει το στίγμα της κατηγορίας που αντιμετωπίζω, είτε με αθωωτική απόφαση της δικαιοσύνης, είτε αν αυτη αργεί, με τη δημόσια ανάδειξη των στοιχειων που γκρεμίζουν το κατηγορητήριο», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.